Abluka altındaki Gazze’de Şifa Hastanesi, yakıt krizinden dolayı jeneratörlerin durmak üzere olduğunu açıkladı.
Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, günlük 1500-1700 litre yakıt gerekirken ellerinde sadece birkaç saat yetecek miktar kaldığını söyledi. Elektrik kesildiğinde hastanelerin çalışamaz hale gelip, insanların kurtarılacağı yerlerden mezarlıklara dönüşeceği uyarısında bulundu.
Diyaliz ünitesi durdu, 350’den fazla hasta zor durumda. Yoğun bakım ve cerrahi bölüm ise zor şartlarda çalışıyor. Yakıt tedarik edilmezse, yoğun bakımda yatan 13 hasta, acil ameliyat bekleyen yaralılar ve kuvözdeki 17 bebek ölüm riskiyle karşı karşıya kalacak.
Ebu Silmiyye, Siyonist İsrail saldırılarının yaralı sayısını artırdığını, ilaç, malzeme ve kan sıkıntısının büyüdüğünü belirtti.
Abluka altındaki Gazze’de her 10 kişiden 9’unun yetersiz beslendiğini, kan bağışının ise çok az olduğunu vurguladı. Savaşın sona ermesi ve sınır kapılarının açılması çağrısı yaptı.