İsrail Sonuna Yaklaşıyor: "Uçurumun Eşiğindeyiz"

İsrail'de koronavirüs vakalarındaki hızlı artış nedeniyle geçen hafta yürürlüğe sokulan sokağa çıkma kısıtlamaları sertleştiriliyor. Ek önlemler kapsamında gösterilere de kısıtlama getirilecek.


24.09.2020 15:42:00   Ortadoğu


DW Türkçe’nin yer verdiği habere göre; İsrail, geçen hafta Cuma günü yürürlüğe giren koronavirüs kısıtlamalarını daha da sıkılaştırıyor. 

Bakanlar Kurulu, sokağa çıkma kısıtlamalarını da içeren ve ilk etapta iki hafta yürürlükte kalması öngörülen yeni önlemleri onayladı. Sağlık Bakan Yardımcısı Yoav Kisch, Bakanlar Kurulu'nda "el frenini çekecek bir karara vardıklarını" açıkladı, ancak ek önlemlerle ilgili ayrıntı vermedi.

Sekiz saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde konuşan Başbakan Benyamin Netanyahu, koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artışın ülkeyi uçurumun eşiğine doğru sürüklediği uyarısı yaparak zorlu adımların acilen atılması gerektiğini söylemişti.

İŞ YERLERİ KAPANIYOR

İsrail basınında çıkan haberlerde, meclis onayının ardından Cuma günü yürürlüğe girmesi beklenen ek önlemlerin iş yerlerinin faaliyetlerine de kısıtlamalar getireceği bildirildi. Önlemler kapsamında finans, enerji, sağlık, teknoloji, tarım, gıda maddeleri satış ve üretimi gibi kilit önem taşıyan sektörler dışındaki iş yerlerinin faaliyetlerinin durdurulacağı kaydediliyor.

Okulların kapalı kalmaya devam edeceği, sinagogların kapatılacağı, ancak önümüzdeki haftaki Yom Kippur bayramında ziyaretçi sayısı kısıtlanarak açık olacağı kaydedildi.


 
İsrail
netanyahu
koronavirüs

Yorumunu Gönder

Yorumlar