Lübnan’da Ateşkes Çatırdıyor: Kerem Ataması Kriz Çıkardı!

Lübnan’da ateşkesin uygulanması için diplomatik çabalar sürerken, İsrail basınında ordunun kuzey cephesinde çatışmaları yeniden şiddetlendireceği iddiaları yer aldı.


9.12.2025 08:56:00   Ortadoğu


Lübnanlı yetkililer, ABD’nin İsrail’i ateşkes şartlarına uymaya zorlayacak somut adımlar atmasını beklerken, direniş karşıtı eski Büyükelçi Simon Kerem’in denetleme komitesi toplantılarına katılacak heyetin başına getirilmesi Beyrut’ta tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanı Jozef Aun ve Başbakan Nevaf Selam, Kerem’in atanmasını işgali sonlandırmak için atılan zorunlu bir adım olarak savunurken, Meclis Başkanı Nebih Berri sürece temkinli yaklaşıyor.

El-Ahbar'ın haberine göre Berri, heyete sivil bir ismin dahil edilmesine kapıyı kapatmamakla birlikte, bu tercihin doğrudan ortağı olmadığı mesajını veriyor.

Yakın çevresine Kerem’in görevinin ucu açık olmadığını belirten Berri, "Haftalar içinde İsrail’i saldırıları durdurmaya ve çekilmeye ikna edecek bir mekanizma kurulmalı. Aksi halde masada kalmanın bir anlamı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Lübnan
ateşkes
atama

Yorumunu Gönder

Yorumlar