Hristiyan Din Adamı: Müslümanlara Kudüs Gününü Hatırlatıyoruz

İşgal altındaki Kudüs'teki Hristiyanlar, Filistinli mültecileri Filistin'deki evlerinin anahtarlarını ellerinde tutmaya çağırdı.


21.05.2020 12:31:00   Ortadoğu


İşgal altındaki Kudüs'teki Ortodoks Hristiyan piskoposu Matran Attaullah Hanna, Filistinli mültecilerin vatanlarına geri dönmelerinin kesin olduğunu söyledi.

El-Matran Hanna “Direniş liderleri birlikte” adlı programda yaptığı konuşmanın başında, Filistin’i ilk meseleleri olarak gören özgür Araplara hitaben, onlara selam ve saygı göndererek şu ifadelerde bulundu: ‘Kudüs'e yapılan saldırı, mirasımıza, varlığımıza ve kutsal Filistin topraklarındaki özgünlüğümüze yapılan bir saldırıdır.

Uluslararası Kudüs Günü'nde, İslam Ümmetinin tüm çocuklarına Kudüs gününü yalnız bırakmamaları olan, manevi, beşerî ve ulusal görevlerini hatırlatıyoruz.

Arap ve İslam ümmetinin Kudüs olmadan ve Kudüs sahiplerine geri dönmeden bir onuru yoktur.

Ortodoks Başpiskoposu, Nekba Günü'nün 72. yıldönümüne değinerek, "Dünya Kudüs Günü'nde tüm dünyadan Filistinli mültecilere selam gönderiyor ve evlerinin anahtarlarını ellerinde tutmalarını söylüyoruz” dedi.

Nekbe Günü, Filistinlilerin ve Arapların, 14 Mayıs 1948'de yüz binlerce Filistinlinin anavatanından çıkarılmasının yıldönümüne verdikleri isimdir.

Nekbe Günü sembolü olarak bilinen en önemli sembollerden biri "anahtar" sembolüdür ve bu, Filistin topraklarına ve mülklerine el konulmasına karşı bir protesto sembolüdür.’
İşgal
Kudüs
Filistin
Nekbe Günü

Yorumunu Gönder

Yorumlar