Maariv Gazetesi: İsrail Savaşı 7 Ekim 2023'te Saat 6:28'de Kaybetti

Siyonist İsrail'in savaşı, Aksa Tufanı operasyonunun ilk anları olan 7 Ekim 2023 tarihinde sabah 6:28'de kaybettiği belirtildi.


10.07.2024 10:24:50   Ortadoğu


9 ay süren savaşın ardından İbranice yayınlanan Maariv gazetesi, İsrail'in savaşı, Aksa Tufanı operasyonunun ilk anları olan 7 Ekim 2023 tarihinde sabah 6:28'de kaybettiğini söyledi.

Siyonistler ve onların destekçileri yani Batı, bu tarihi operasyonun nasıl gerçekleştiğini henüz kavrayamamış durumda, çünkü sınırları korumak için en ileri ve güncel teknolojileri kullandıklarını söylüyorlar.

Siyonist askeri meseleler hakkında yazar ve analist olan Avi Ashkenazi, Aksa Tufanı operasyonunun 9 ay sonrasında Maariv gazetesinde yayınlanan bir makalesinde şunu yazdı: ‘Bu rejim, 7 Ekim 2023 tarihinde sabah saat 06.28'de Aksa Tufanı operasyonunun ilk dakikasında yenilgiye uğratıldı.

Siyonist rejimin savaş yönetimi sonsuz bir acizlik ve güçsüzlük içinde yürütülüyor ve bu savaş İsrail ekonomisinin ve yedek güçlerinin çökmesine neden oldu ve zaferi her geçen gün daha da imkânsız hale getirdi. Siyonist rejim 9 aydır savaştaki bu yenilgiyi telafi etmeye çalışıyor ki bu elbette böyle bir savaş için çok uzun bir süre ve bu savaş Siyonist rejimin güvenlik doktrini ile çelişiyor.

Bölgenin en güçlü ordularıyla ani bir savaşa girme ihtimaliyle karşı karşıya olan Siyonist rejimin Hamas'a karşı hazır ve tetikte olması bekleniyordu. Çalışmalarımız, Hamas'ın, dünyanın en büyük 10 ordusu arasında yer alan güçlü bir istihbarat aygıtına sahip, büyük ve gelişmiş İsrail ordusunu saatlerce şaşırtıp yenilgiye uğratabileceği noktaya nasıl geldi? İsrail artık cehenneme girdi ve 9 ay süren savaşın ardından hâlâ Gazze bataklığında sıkışıp kaldı.

Bunun yerine Siyonistler ellerinden geldiğince çocukları, hastaları, kadınları ve hatta bebekleri öldürdüler. Onlar silahlı Filistinli gençliğine karşı koyamadıkları için bu cinayetleri işliyorlar. Bu bağlamda Gazze'deki harap ve yarı harabe hastanelere ilaç girişinin engellenmesi de yüzlerce Filistinli hastanın ölümüne neden oldu.’

Bilgili bir kaynak, El-Cezire’ye verdiği röportajda şu açıklamalarda bulundu: ‘Siyonist rejim, kuşatmayı sürdürerek, sağlık sektörünün altyapısını tahrip ederek ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin yurt dışına gönderilmesini engelleyerek 436 kanser hastasının hayatını kaybetmesine neden oldu.

Bu suçlar nedeniyle Siyonistler Lahey mahkemesinde "soykırım" ve "savaş suçu" cezalarına çarptırıldı ve geçtiğimiz günlerde bu rejimin liderleri hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Almanya ve Fransa gibi bu rejimin pek çok müttefiki, bu kararın çıkması halinde Netanyahu'yu ve tutuklama kararı çıkarılan herkesi tutuklayacaklarını söyledi. Bu arada Amerika ve İngiltere bu suçluların ve katillerin tutuklanmasına karşı çıktı.
Maariv Gazetesi
israil
savaş
gazze

Yorumunu Gönder

Yorumlar