İran'ın İsrail Misillemesi Bölgesel ve Küresel Düzeni Dönüştürüyor

13 Nisan'ın da gösterdiği gibi ABD'nin artık İsrail'i, hatta kendi üslerini ve gemilerini bile koruyacak gücü kalmamıştır. İsrail'in ise kendini koruyacak gücü daha da azaldı. Dolayısıyla, Oval Ofis'te kimin olduğu gerçekten önemli değil. ABD'nin küresel hegemonyası gibi Siyonist varlığın da sonu gelmiştir.


5.05.2024 17:28:31   Ortadoğu


13 Nisan'ın da gösterdiği gibi ABD'nin artık İsrail'i, hatta kendi üslerini ve gemilerini bile koruyacak gücü kalmamıştır. İsrail'in ise kendini koruyacak gücü daha da azaldı. Dolayısıyla, Oval Ofis'te kimin olduğu gerçekten önemli değil. ABD'nin küresel hegemonyası gibi Siyonist varlığın da sonu gelmiştir.
Siyonistlerin 1 Nisan'da İran'a yönelik saldırısı tamamen yasa dışıydı ve sadece İran ve Suriye'ye değil, aynı zamanda uluslararası hukuka ve temel ahlaka karşı da bir savaş ilanıyla eşdeğerdi. Bu öylesine çirkindi ki, normalde Tel Aviv'in emirlerini yerine getiren ABD rejiminin bile önceden bilgilendirildiğini inkar etmekten başka çaresi kalmamıştı (veya belki de bir kez olsun doğruyu söylüyordu). Washington Post'un haberine göre: "Üst düzey Pentagon yetkilileri, İsrail'in bu ay Suriye'de İran'a ait bir bölgeyi vurmadan önce ABD'ye haber vermemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını ve bunun Ortadoğu'daki Amerikan güçlerine yönelik riskleri arttırdığını değerlendirdiklerini söyledi." ABD'li yetkililerin yalan söyleme alışkanlığı göz önüne alındığında bu iddia doğru olabilir ya da olmayabilir, ancak Siyonistlerin İran'ın Şam'daki diplomatik misyonunu bombalamasının haddini aştığı ve özelde ne söylenirse söylensin kamuoyu önünde kınanması gerektiği gerçeğinin altını çizdi.
 
Trump rejiminin 3 Ocak 2020'de General Kasım Süleymani'ye yönelik alçakça suikastında olduğu gibi, İran'ın da güçlü bir misilleme yapmaktan başka seçeneği yoktu. Tek soru, nasıl ve ne zaman? Tahran akıllıca davranarak derin bir nefes almaya ve Ramazan bitene kadar beklemeye karar verdi. Ardından Benyamin Netanyahu'ya 120 insansız hava aracı, 170 karadan karaya balistik füze ve 30 seyir füzesinden oluşan "Gerçek Vaat Operasyonu" adlı bir bayram tebrik kartı göndererek dikkatlice ayarlanmış bir yanıt verdi.
 
İran'ın stratejik zorunluluğu, Amerikalıları yanına çekmekten kaçınırken, gelecekteki çirkin saldırganlık eylemlerini caydıracak şekilde Siyonistlere cesur ve sert bir tokat atmaktı. Netanyahu on yıllardır ABD'yi İsrail adına İran'la savaşa sokmak için fazla mesai yapıyordu ve Tel Aviv'deki kuşatılmış savaş suçlusu şüphesiz İran'ın Şam vahşetine kaçınılmaz tepkisini, Amerikalıları Tahran'la savaş bataklığına sürükleyecek bir tırmanma bahanesi olarak kullanmayı umuyordu. (Netanyahu başbakanlıktan doğrudan hapse girme riskiyle karşı karşıya, bu yüzden barış zamanının getireceği siyasi ve cezai hesaplaşmadan kaçınmak için başarısız soykırım kampanyasını sürekli tırmandırması gerekiyor).
 
İran'ın Siyonistleri cezalandırmak ve caydırmak için yeterince sert bir darbe vurması gerekiyordu ama Amerikan iç politik baskısının Kolektif Biden'ı Netanyahu'nun tuzağına düşürmesine izin verecek kadar sert değil. Çok sayıda İsrailliyi öldürmek ve sivil altyapıda gözle görülür bir hasar yaratmak Netanyahu'nun amacına hizmet ederdi. İran akıllıca davranarak 12 gün boyunca gerilimin tırmanmasına izin vermeyi tercih etti ve İsraillilerin ödünü patlatarak gökyüzünü mermilerle doldurdu; bu arada can ve mal kaybını kasten en aza indirdi ve aynı zamanda İran'ın Siyonist varlığı istediği zaman yerle bir edebileceğine dair güçlü bir mesaj gönderdi.
 
Eski BM Silah Müfettişi ve ABD askeri strateji analisti Scott Ritter, İran'ın İsrail'e verdiği mesajın tek kelimeyle "Şah-Mat" olduğunu yazdı. Ritter, İran'ın 13 Nisan'da balistik füze yağmuruna yol açan insansız hava aracı sürülerini kullanarak ABD ve İsrail hava savunmalarını delebileceğini gösterdiğini ikna edici bir şekilde savunuyor. Bunların çoğu, gerçek silahların geçebilmesi için "Demir Kubbe'nin kapısını açmak" üzere tasarlanmış ucuz tuzaklar. Ve geçtiler de. İran, nispeten küçük savaş başlıklarına sahip ya da hiç savaş başlığı olmayan füzeler kullanarak, ağır şekilde korunan iki Negev üssüne birkaç doğrudan füze isabeti sağladı.
 
Amaç ölüm ve yıkım değil, bir mesaj vermekti: İran artık İsrail'i yerle bir etme ve bölgedeki ABD gemilerini ve üslerini yok etme kabiliyetine sahiptir. Bundan böyle İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik canice saldırısı gibi eylemlere müsamaha gösterilmeyecektir. Ve ima yoluyla, İran İsrail'in Filistin soykırımını tamamlamasına izin vermeyecektir.
 
Batı medyası başlangıçta İran'ın başarısını küçümsedi ya da inkâr etti. Ancak çok geçmeden üst düzey bir Amerikalı yetkili ABC News'e İran'ın beş balistik füzesinin Nevatim Hava Üssü'nü vurarak ekipman ve tesislere zarar verdiğini, dört füzenin de Negev Hava Üssü'nü vurduğunu itiraf etti. Bu iki üs İsrail'in Şam'a yönelik suç teşkil eden saldırısı için hazırlık alanıydı.
 
İran'ın seçtiği füzelerin tamamı ile tam olarak vurmak istediği şeyi vurduğu açıktır. Diğerleri ucuz tuzaklardı. Siyonistler çaresizce sığınaklarına sinmişken İran "İsrail "in en korunaklı iki bölgesine balistik füze yağdırarak Siyonistlere saklanacak yerleri olmadığını gösterdi. "İsrail"deki her şey İran'ın istediği her an yok edilebilir.
 
İran'ın 13 Nisan'daki karşı saldırısı, Filistin Direnişi'nin 7 Ekim'deki El Aksa Fırtınası Operasyonu gibi, askeri tarihe asimetrik savaşın klasik bir gösterisi olarak geçecektir. Siyonist varlık başarısız savunma çabaları için bir milyar dolardan fazla harcarken, İran başarılı misilleme saldırısı için bunun küçük bir kısmını harcadı.
 
İran'ın kitlesel kayıplar vermekten kasıtlı olarak kaçınması, Siyonistlere ve onların kontrolündeki Batı medyasına, İran'ın (tuzak) füzelerinin çoğunu durdurduklarını sahte bir şekilde iddia ederek yüz kurtarıcı bir çıkış yolu sağlamış olsa da, artık tüm ciddi askeri analistler Demir Kubbe'nin fiilen Demir Elek olarak yeniden adlandırıldığını bilmektedir.
 
Siyonistlerin 19 Nisan'daki zayıf tepkisi, İsfahan'ın genel çevresine birkaç ucuz insansız hava aracı göndermekten ibaretti ve Devrim Muhafızları bunları kolayca düşürdü. Bu göze çarpan misilleme yapmama eylemi, İsrail'in ABD'yi topyekün savaşa sürükleme planının prime time için hazır olmadığının zımni bir itirafıydı. Nitekim Wall Street Journal'ın uluslararası medyaya dayandırdığı bir habere göre, Siyonistlerin ABD rejimi tarafından daha ciddi bir saldırı düzenlemekten caydırıldığı söyleniyor.
 
Ritter'a göre İran'ın ABD-İsrail hava savunma sistemlerini yenilgiye uğratmasının küresel sonuçları olacaktır. İran ve Hizbullah'ın muazzam ve sürekli genişleyen füze cephanelikleri, sadece Siyonistlerin bölgesel nükleer tekelini kontrol altına almakla kalmadı, aynı zamanda Rusya ve Çin'in en azından eşit derecede gelişmiş füzelerinin de ABD hava savunmasını yenmekte sorun yaşamayacağı anlamına geliyor. Oturan ördeklerden oluşan filosu ve düzinelerce ülkeyi işgal eden, artık savunmasız 800 üssüyle ABD imparatorluğu, ancak Maginot Hattı kadar zaptedilemezdir!
 
Nisan ayında İran ve "İsrail" arasında yaşanan "savaş sisi", doğrulanmamış haberler arasında bir tanesi öne çıkıyor: Pepe Escobar'ın iddiasına göre Netanyahu, İran'ın 13 Nisan'daki saldırısına nükleer silahlarla donatılmış bir F-35'i İran'a doğru fırlatarak karşılık verdi ve EMP darbesi İran'ın elektrik şebekesini kızartmayı amaçlayan yüksek irtifalı bir nükleer hava patlaması başlattı. Escobar'a göre Rus Hava Kuvvetleri F-35'i Ürdün hava sahasını terk ederken düşürdü.
 
Escobar'ın iki farklı Asya hükümetinden iki bağımsız, güvenilir üst düzey kaynak tarafından desteklendiğini söylediği hikayesi, Rusya'nın nominal olarak Amerikalılar tarafından kontrol edilen hava sahasında uçakları vurma olasılığının düşük olması da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı olası görünmüyor. Ancak Amerikalıların böyle bir operasyonda Ruslarla işbirliği yapması da ihtimal dışı değil. Her iki ülkenin de Netanyahu'nun kendilerini nükleer bir 3. Dünya Savaşı'na sürüklemesini engellemek gibi bir çıkarı var.
 
Escobar'ın raporu doğru olsun ya da olmasın, çökmekte olan Siyonist varlığın çaresizlik içinde dünyayı da kendisiyle birlikte aşağı çekmek amacıyla saldırdığı açıktır. Siyonistlerin Gazze'ye yönelik soykırımı, komşularına yönelik giderek artan umutsuz saldırıları ve her zamankinden daha çılgınca söz ve eylemleri, yazının duvarda asılı olduğunu gösteriyor: Siyonist kuduz köpek devrilmek üzere ve geriye kalan tek soru, ona düzgün, nispeten şiddet içermeyen bir cenaze töreni yapmadan önce ısırılmaktan nasıl kaçınılacağı.
 
Siyonistler geçtiğimiz Ekim ayında ABD koruması altında Filistin soykırımını tamamlayabilecekleri kumarını oynayarak varoluşsal bir hata yaptılar. Zamanında test edilmiş yöntemleri olan "ABD üzerinde giderek artan bir güç elde etmek ve Amerika'yı İsrail'in kirli işlerini yapmaya zorlamak" son kullanma tarihini geçirdi, çünkü ABD imparatorluğu artık eskisi gibi değil - büyük ölçüde İsrail'in ona verdiği zarar nedeniyle.
 
Netanyahu'nun yardakçıları şu anda Biden rejimini tehdit ediyor: "Soykırımımızı destekleyin, yoksa!" Bu durumda "yoksa" ifadesi, ister suikast yoluyla (Siyonistlerin uzmanlık alanıdır) ister mali ve medya gücünü kullanarak seçimi Trump'a (ya da Tel Aviv'den emir almaya söz veren herhangi birine) vermek suretiyle olsun, Biden ekibini ortadan kaldırmaya yönelik Siyonist güç anlamına gelmektedir.
 
Ancak 13 Nisan'ın da gösterdiği gibi ABD'nin artık İsrail'i, hatta kendi üslerini ve gemilerini bile koruyacak gücü kalmamıştır. İsrail'in ise kendini koruyacak gücü daha da azaldı. Dolayısıyla, Oval Ofis'te kimin olduğu gerçekten önemli değil. Siyonistlerin Kongre'yi "nehirden denize" gibi ifadelere karşı yasa çıkarmaya zorlayabilmeleri de önemli değil. ABD'nin küresel hegemonyası gibi Siyonist varlığın da sonu gelmiştir. Varlığın kendisi ölüm sancıları içinde çılgınca ve soykırımcı bir şekilde çırpınıyor olsa da, ABD imparatorluğunun yöneticilerinin de aynı şeyi yapıp gezegensel bir "nükleer Masada*"ya izin verip vermeyeceklerini ya da bunu kışkırtıp kışkırtmayacaklarını göreceğiz.
 
 Kevin Barrett
Crescent International
İntizar
---------------------------------------------------------------------------------
* Kudüs'ün düşmesinin ardından Filistin'deki Yahudi egemenliğinin son kalıntısı olan Masada teslim olmayı reddetti. 73 yılında, uzun bir kuşatmanın ardından nihayet Romalılar tarafından ele geçirildi ve oradaki yaklaşık 1000 Zealot'un neredeyse tamamının yakalanmak yerine intihar ettiğini keşfettiler. 20. yüzyılda kale Yahudi ulusal kahramanlığının sembolü haline geldi; şu anda İsrail'in en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biridir


 

İran
misilleme
ABD

Yorumunu Gönder

Yorumlar