Ayetullah Hamanei: ABD'li Subayın Kendini Yakması, Rezalet Batı Politikalarının Sonucudur

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, bugün bir grup genç seçmen ile şehit ailelerini kabul etti.


28.02.2024 14:55:00   Ortadoğu


İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, bugün bir grup genç seçmen ile şehit ailelerini kabul etti.

Ayetullah Hamanei’nin, Tahran'daki İmam Humeyni Hüseyniyesi'nde gerçekleşen bu görüşmede yaptığı konuşmanın önemli başlıkları şöyle:

- Güçlü ve coşkulu seçimler, ülkenin doğru yönetilmesinin temel direklerinden biridir. İlerlemenin temel direklerinden biri ilerlemenin önündeki engellerin kaldırılmasıdır.

- Seçimler coşkulu ve kalabalık olmalıdır. Çünkü halkın sandık başına gitmesi, ülke yönetiminin önemli aşamalarında da halkın varlığının göstergesidir.

- Ülkenin önemli ve belirleyici sahnelerinde milletin var olduğunu dünyaya gösterebilirsek ülkeyi kurtarmış ve ileriye taşımış oluruz.

- İçeride bazıları seçimlere kayıtsız kalıyor. Kimseyi suçlamıyorum ama herkese seçimlere taraflı değil, ulusal çıkarlar açısından bakmamız gerektiğini hatırlatıyorum.

- Eğer seçimler zayıf olursa herkes kaybeder. İran'ı, milletini ve güvenliğini seven herkes şunu bilmelidir ki, seçimler zayıf düzenlenirse bundan kimseye fayda gelmez, herkes zarar görür.

- Bazıları herhangi bir nedenle seçimlere katılamayabilir. Bizim onlarla bir sözümüz yok. Ancak seçimlere katılma konusundaki isteksizliklerini dile getiren ve başkalarını katılmamaya teşvik edenler biraz daha düşünsünler. Oy vermemenin hiçbir kazanımı yoktur ve ülkenin sorunlarını çözmez.

-Kim uygun? Dine bağlılık konusunda daha iyi ve daha ileri olan, ülkenin bağımsızlığı konusunda daha fazla ısrar eden, yolsuzlukla mücadeleye ciddi şekilde inanan, ulusal çıkarları daha ciddi şekilde düşünen kimse o en uygun kişidir.

- Amerikalı subayın kendini yakması, Gazze olayında Batı politikalarının rezaletinin bir sonucudur. Amerika'nın insanlık dışı politikalarının rezaleti, bir Amerikan Hava Kuvvetleri subayının kendini ateşe vermesi boyutuna ulaştı. Demek ki o kültürde yetişmiş o genç için bile bu yük ağırlaşıyor, vicdanı inciniyor. Elbette bir kişi yerine bin kişinin kendini ateşe vermesi gerekirdi ama fesada bulaşmış olunması buna izin vermedi ve bir kişinin vicdanı uyandı ve kendini ateşe verdi. Batı kültürü kendini tanıttı, teşhir etti ve ne kadar yozlaşmış, sapkın ve zalim olduğunu ortaya çıkardı. Allah-u Teala’dan başta Gazze olmak üzere İslam'a, Müslümanlara ve Filistin'e tam bir zafer bahşetmesini niyaz ediyoruz.

 
Ayetullah Hamanei
Batı
ABD'li Subay
Gazze

Yorumunu Gönder

Yorumlar