İsrail'de Orduya 'Teyakkuz' Talimatı

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskının ardından ordunun teyakkuz seviyesinin yükseltilmesi emrini verdi.


26.01.2023 18:49:00   Ortadoğu


İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre Halevi, Cenin'e düzenlenen baskını değerlendirmek üzere İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Orta Bölge Komutanı, Harekat Başkanı, Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörü ile İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'ten (Şabak) temsilcilerin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Halevi'nin, ordunun teyakkuz seviyesinin yükseltilmesi ve muhtemel saldırılara karşı baskınların sürdürülmesi talimatı verdiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Siyonist rejim İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na bugün düzenlediği baskında 9 Filistinli şehit edilmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı baskında 4'ü ağır 20 Filistinlinin de yaralandığını duyurmuştu.

İsrail askerlerinin yılbaşından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te açtığı ateşlerde 5'i çocuk toplam 29 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail
Teyakkuz
talimat

Yorumunu Gönder

Yorumlar