Kudüslülere Hamas'tan Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs temsilcisi Muhammed Hammade, İsrail işgal rejiminin Kudüs'teki El-Bustan Mahallesi'ni yıkma planı olduğunu açıkladı.


26.01.2023 09:02:32   Ortadoğu


İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs temsilcisi Muhammed Hammade, İsrail işgal rejiminin Kudüs'teki El-Bustan Mahallesi'ni yıkma planı olduğunu duyurmasının işgal hükümetinin faşist bir kimliğe sahip olduğunun çok açık bir delili olduğunu dile getirdi.  

Hammade işgal rejiminin bu tür yıkım planlarını gündeme getirmesinin Filistinlileri göçe zorlama politikasını aktif bir şekilde yeniden devreye sokma niyetinde olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.  

Hammade, Filistin Enformasyon Merkezi'nin de takip ettiği açıklamasında işgal rejiminin Kudüs'e, buranın ahalisine ve Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerini artırma fikrinde olduğunu vurguladı. 

Hammade, işgal rejiminin böyle bir fikirde olmasının onun uluslararası toplumdan ve ilişkileri normalleştirme politikası vesilesiyle de Arap ülkelerinden geçmişte hiç olmayan bir destek elde ettiği kanaatine ulaştığı intibaı verdiğine dikkat çekti. 

Yetmiş yıldan fazla süredir işgal rejimine karşı duran direnişin bu vahşi politika ve siyonist nazizm karşısında eli kolu bağlı durmayacağını hatırlatırken işgal rejiminin tüm yıkım planlarına karşı dayanışma içinde olunması çağrısı yaptı. 

/Filistin Enformasyon Merkezi

 
İslami Direniş Hareketi
hamas
işgal

Yorumunu Gönder

Yorumlar