60 Bin Dönüm Araziyi İşgalci İsrail Gasp Etmeye Hazırlanıyor

Filistin topraklarında Yahudileştirme faaliyetlerini ve bu amaçla toprak gaspını bütün hızıyla sürdüren işgal rejiminin yeni projeleri Filistin halkını ciddi şekilde endişelendiriyor.


29.11.2022 15:21:35   Ortadoğu


Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in güneyinde bulunan Mesafir Yatta bölgesindeki ahali de işgal rejiminin arazi gaspı tehditlerinden dolayı endişeli.  

Mesafir Yatta Köyleri Meclisi işgal rejiminin sürdürmekte olduğu politikanın ortaya çıkardığı mevcut durumun on binlerce dönüm arazinin gasp tehdidiyle ve buralarda ikamet etmekte olan Filistinlilerin de öz yurtlarından kovulma tehdidiyle karşı karşıya gelmesine neden olduğu hatırlatmasında bulundu.  

Mesafir Yatta Köyleri Meclisi Başkanı Nidal Yunus, Mesafir Yatta bölgesinde bu sıralarda yaklaşık 60 bin dönüm arazinin yahudileştirme faaliyetleri için gasp edilmesinin söz konusu olduğunu ve buraların gasp edilmesinin ise buralarda oturan insanların tümünün kendi yurtlarından kovulması anlamına geleceğini dile getirdi. 

Yunus, işgal rejiminin Mesafir Yatta bölgesinde 35 bin dönüm araziyi atış poligonuna dahil ettiğini ve buralarda ikamet edenlerin kovulması yönünde kararlar çıkardığını 25 bin dönüm araziyi ise sırf yahudi yerleşimciler için gasp etmeyi planladığını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

 
Filistin
batı şeria
arazi

Yorumunu Gönder

Yorumlar