Siyonist İsrailli Savunma Yetkilileri: Gelecek Savaş Yakın

İsrail medyasına Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırıları hakkında değerlendirmeler yapan eski üst düzey İsrailli Savunma yetkilileri, gelecek savaşın yakın olduğunu söylediler. Yetkililer Hamas ile Hizbullah’ın gücüne dikkat çekerek çok cepheli bir savaş konusunda İsrail işgal rejimini uyardılar.


11.08.2022 09:56:36   Ortadoğu


İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırılarına dikkat çeken İsrail medyası, Hizbullah ve Hamas’ın kabiliyetine karşı uyarılarda bulunurken, Filistin direnişinin yeteneklerinde göz görülür bir gelişmenin olduğunu kaydetti. 

Dün İsrail basınında yer alan bir haberde, Filistin İslami Cihad’ın son zamanlarda kayda değer başarılar elde ettiğine dikkat çekildi. İsrail işgal kuvvetlerinin eski komutanlarından Albay Kobi Merom İsrail Kanal 13’e verdiği demeçte, “Filistin İslami Cihad'ın büyük bir başarı elde ettiğine inanıyorum ve bu göz ardı edilemez” dedi. 

açıklamasının devamında “İslami Cihad, üç gün içerisinde İsrail’in merkez bölgelerini, Kudüs’ü ve Ben Gurion Havalimanı’nı hedef alan bin roket fırlatmayı başardı” diye ekledi. 

İşgalci rejimin bu operasyon sonucunda iddia ettiği başarıları gündeme getirirken İslami Cihad’ın bu etkisini de masaya yatırması gerektiğini söyleyen Merom, "Üç gün boyunca, on binlerce İsraillinin hayatını alt üst etmeyi başardılar” ifadesini kullandı. Merom dikkat çekici değerlendirmesine “Hamas ve Hizbullah’a karşı olacağımız için bir sonraki savaşın böyle yayılmayacağına inanıyorum. Savaş tek bir alana yayılmayacak; binlerce roketin fırlatılmasıyla, yüzlerce kayba ve çok sayıda maddi hasara yol açacak, daha büyük bir savaş olacak” ifadelerini ekledi. 

Hamas yüzlerce kat daha yetenekli, Hizbullah ise daha da yetenekli Öte yandan İsrailli bir Tuğgeneral ve İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Bürosu'nun eski direktörü Nitzan Nuriel, İsrail 104.5 FM radyo kanalına yaptığı açıklamada, Direniş Hareketi Hamas'ın İslami Cihad’dan yüzlerce kat daha yetenekli olduğunu ve Hizbullah'ın yeteneklerinin bundan onlarca kat daha büyük olduğunu söyledi. 

Nuriel, "Çok cepheli bir çatışmada ne olacağını hayal edin. Bu, İç Cephe'deki güvenlik açıklarının kendilerini düzelteceğine inanan herkes için bir uyandırma çağrısıdır” diye konuştu. İsrail Kanal 12’ye konuşan eski İsrail işgal kuvvetleri sözcüsü Avi Benayahu da, Hizbullah ve Hamas’tan gelecek füze saldırısının çok daha etkili olacağını söyledi. Benayahu, "Bir dahaki sefere parkta yürüyüş olmayacak. Tel Aviv'e doğru Hamas veya Hizbullah'tan gelen hassas füzeler inanılmaz derecede etki edecek ve bu kesinlikle çok sayıda zayiata yol açacak” dedi. 

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr



 
İsrail
savaş
siyonist

Yorumunu Gönder

Yorumlar