İşgalci İsrail'den, İslami Cihad Liderine Açık Açık Tehdit

İsrail Güvenlik Bakanı, Filistinli İslami Cİhad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale'nin hayatının "İsrail" tarafından hedef alındığını söyleyerek Nehale'yi doğrudan tehdit etti.


10.08.2022 15:37:23   Ortadoğu


İsrail rejimi Savunma Bakanı Benny Gantz, Salı akşamı katıldığı bir televizyon programında İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale'nin İsrail'in hedef tahtasında yer aldığını belirtti. 

İsrail merkezli 'Reshet Kan' televizyon kanalına konuşan Gantz,  "Nerede olursa olsun güvenli bölgede olmayacak" diyerek Nehale'yi açık açık tehdit etti. 

Gazze'deki askeri operasyona ilişkin çeşitli kanallara açıklama yapan Gantz, işgal güçlerinin İslami Cihad'a karşı büyük bir caydırıcılık sağladığını öne sürerek, operasyonun Hamas'ı etkisiz hale getirerek caydırıcılık hedefine ulaştığını ileri sürdü.

Gazze saldırısı

İsrail rejimi 5 Ağustos'ta saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla Gazze'de İslami Cihad'a ait olduğunu söylediği hedeflere saldırı başlatmıştı. Filistin direnişi de misilleme olarak işgal hedeflerine yönelik füze saldırıları düzenledi.

İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırılar sonucunda aralarında 14 çocuk, 4 kadının yer aldığı 44 kişi hayatını kaybederek şehid olmuştu. 

İsrail ile Gazze'deki İslami Cihad Hareketi arasında Mısır'ın ara buluculuğuyla varılan ateşkesin, 7 Ağustos Pazar akşamından itibaren yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

"Siyonist düşman ateşkes için elinden geleni yaptı"

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, ateşkesin ardından açıklamada bulunarak "İşgal güçleri Gazze'de bir metre bile ilerleyemedi." dedi.

Nehale, "Çatışma sırasında Siyonistlere ait 58 yerleşim noktası Kudüs Tugayları roketlerinin ateşi altındaydı" sözlerini kullandı.

"Ateşkesin sağlanması için elinden geleni yapan taraf Siyonist düşmandı" diyen Nehale, düşmana direnişin şartlarını dayattıklarını kaydetti.

İsrail'in işgalindeki Filistin'in Aşkelon bölgesindeki bir hastaneden yapılan açıklamada ise, Gazze Şeridi'nden roket atışı nedeniyle en az 60 Siyonistin hastanede tedavi edildiği belirtildi.

Siyonist gazete Haaretz de, Gazze'deki son askeri operasyonu yıkıcı bir yenilgi olarak nitelendirirken, askeri operasyonun tekrarlanmasını, yalnızca Siyonistlerin günlük yaşamlarını sakatlamak ve Gazze'deki Filistinlilerin yaşamlarını sonsuz bir kabusa dönüştürmek için olduğunu söylereyerek kınadı.
israil
islami cihad
işgalci

Yorumunu Gönder

Yorumlar