Yemen Halkından Aşura Bildirisi: Asla Uzlaşmayacağız

Yemen halkı Aşura gününde ve Filistin halkına destek amacı ile başkent Sana ve birkaç kentte yürüyüş gösterisi düzenlediler.


9.08.2022 10:11:00   Ortadoğu


Yemen halkı Aşura matem töreninin ardından yayınladıkları bildiride, bu ülkede Suudi ittifakının cinayetlerine karşı mücadeleye hazır olduklarını ve Filistin halkının Siyonist rejimin saldırılarına karşılık verme hakkının altını çizdiler.

Bildiride ayrıca İslam ümmeti ile dayanışmalarını belirten Yemen halkı, bu konuyu dini ve kesin sorumlulukları bildiklerini, Siyonist rejimin Gazze’ye saldırısını ve bu rejim ile her türlü uzlaşıya dayalı ilişkiyi kınadıklarını belirtti.

Yemen halkı ayrıca Siyonist rejimin tehditlerine karşı mücadelede Lübnan halkı ve Hizbullah hareketine destek verdiklerini belirterek, saldırgan düşmana karşı tutumlarının kutsal cihadı, şeri, insani ve ulusal görev bildiklerini duyurdular.

Yemen halkının Aşura bildirisinde “Sorunlar ne kadar fazla bile olsa, biz Siyonist rejim ile mücadelede hiçbir çalışmadan kaçınmayız ve bir kez daha İmam Hüseyin ile ahdimize vurgu yapıyor ve zamanın Yezidi, Amerika ve Siyonist rejim ile mücadeleye, kesin zafere kadar mücadeleyi sürdürürüz” denildi.

 
yemen
direniş
israil
aşura

Yorumunu Gönder

Yorumlar