Filistin Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Önümüzdeki Saatler Zor Olacak!

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudre, sınırlı tıbbi imkanlara sahip olan Gazze'de her gün uygulanan elektrik kesintileri nedeniyle, İsrail saldırılarında yaralanan hastalara müdahalenin çok zor olacağını dile getirdi


6.08.2022 19:56:00   Ortadoğu


Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Kudre, İsrail'in Gazze saldırısında yaralananlara eldeki mevcut sınırlı imkanlarla çalıştıklarını vurgulayarak, "Elektrik kesintileri nedeniyle sağlık hizmetlerini durdurmak için geri sayım başladı ve önümüzdeki saatler zor geçecek" dedi.

Dr. Kudre, her gün düzenli olarak uygulanan elektrik kesintileri nedeniyle sağlık sisteminin işleyişinin durduğunu belirterek, bu durumun hastanelerdeki hayati risk taşıyan hastalar için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Kudre, bugün düzenlediği basın açıklamasında, "Sağlık ekipleri İsrai'in Gazze saldırısında eldeki sınırlı imkanlar dahilinde çalışıyor. Bu imkanlar nedeniyle %40 ilaç sıkıntısı, %60 laboratuvar ve kan bankası sıkıntısı ile çalışıyor." dedi.

İnteraz'da yer alan habere göre Filistinli sözcü bu durumun özellikle kalp hastaları ve tümörlü hastalar için durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti.

İşgalin, son günlerde çok sayıda hastayı sınırdan geçirmeyi reddettiğini belirten sözcü, bunun sağlık durumuna yönelik tehlikesi konusunda uyarıda bulundu.

Sözcü ayrıca işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne 24 adet röntgen cihazının girmesini, bozuk cihazların tamir edilmesini ve bunlara yedek parça tedarik etmesini engellediğini dile getirdi.

 

filistin
sağlık
elektrik kesintileri
israil

Yorumunu Gönder

Yorumlar