İşgal Güçleri Gazze'de Balıkçılara Saldırdı

İşgal rejiminin deniz güçleri Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin açıklarında Filistinli balıkçılara saldırdı.


5.08.2022 08:03:48   Ortadoğu


Balıkçılar Komitesi, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminin açıklarında Sudaniye ve El-Vahe arasında kalan bölgede Filistinli balıkçılara otomatik silahlarla yoğun bir şekilde ateş ettiklerini ve göz yaşartıcı gaz bombaları attıklarını bildirdi. 

Ayrıca Cibaliya ve Beyt Lahiya mıntıkalarında balıkçıları denizden çekilmeye ve karaya yanaşmaya zorladıklarını dile getirdi.  İşgal güçlerinin bu yılın başından itibaren muhtelif şekillerde gerçekleştirdikleri saldırılarında Gazze açıklarında 42 balıkçıyı esir aldıkları, 15 balıkçıyı da yaraladıkları belirtildi.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin saldırıları kuzey kesimde ve güneyde Rafah kıyılarına yakın bölgelerde yoğunlaşıyor.  

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. 

Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi



 
balıkçı
israil
gazze

Yorumunu Gönder

Yorumlar