Ukrayna Gerçek Yüzünü Gösteriyor: Rol Modelimiz İsrail'dir

Rusya-Ukrayna savaşı başlamadan birkaç gün önce “İkinci İsrail olmak istedikleri” ni söyleyen Ukrayna cumhurbaşkanının eşi, Siyonist rejimi Ukrayna için "ilham verici bir dayanıklılık kaynağı" olarak nitelendirdi ve bu katil rejimin direniş gruplarıyla karşılaşmasını kendi durumlarına benzetti!


4.08.2022 18:10:00   Ortadoğu


Ukrayna ´First Lady´si Olena Zelenska İsraillere seslenerek, kuşatılmış milletinin İsrail´i ilham kaynağı olarak gördüğünü söyledi.

Ukrayna’nın siyon kuklası Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska İsrail televizyonu 12.Kanal’a verdiği demeçte İsrail’in geçmiş tecrübelerinin Ukrayna vatandaşlarına ilham olduğunu söylemenin abartı olmayacağını ifade etti.

Zelenska, “İsrail’in uzun yıllar içinde bulunduğu zorlu şartlarda gösterdiği direnç ve dayanıklılığını görmekteyiz. Bu bize örnek teşkil ediyor” sözlerini kullandı.

İsrail’in Ukrayna’ya yalnızca insanı yardım yaptığının altını çizen First Lady yine de alabildikleri yardım için müteşekkir olduğunu belirtti.

İsrail, Rusya ile olan ilişkisini korumak için Ukrayna’ya askeri yardımda bulunmuyor. Ukrayna sağlık sisteminin çok ağır bir yük altında kaldığını vurgulayan Zelanska İsrail’in Ukraynalı ruh sağlığı çalışanlarını eğitmek için bir program başlattığını duyurdu.

15 milyon Ukraynalının ruh sağlığı konusunda desteğe ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Son aylarda psikolog ve terapistlerden oluşan iki grup İsrail’e giderek travma uzmanlarından eğitim aldı.

Savaşın başında bir güvenli sığınaktan diğerine geçmek zorunda olduğu için saklanan First Lady, Kanal 12 ile yaptığı uzaktan videolu röportaj ile son haftalarda sıkça kamuoyunun karşısına çıkmaya devam ediyor.

20 Temmuz’da ABD Kongresine seslenen Zelenska, Batı’dan silah yardımı istemiş, başta ekonomik olmak üzere dünyada sürekli çıkmaya devam eden krizlerin Ukrayna-Rusya krizini unutturmaması dileğinde bulunmuştu.

26 Temmuz’da ise Zelenska eşi ile birlikte Vogue dergisinin dijital versiyonuna verdiği röportaj ve en çok da fotoğraflarıyla gündeme oturdu.

Twitter´da eleştiri yağmuru

Ukrayna’nın First Lady’si Olena Zelenska başlığı ile çıkan haber sonrası çift sert eleştirilere maruz kaldı. Bazıları görsellerin zevksizlik örneği olduğunu söylerken, tam tersine bunun Ukrayna’nın hedefi için kullanışlı olduğunu düşünenler de oldu.

Eşi ile üniversite yıllarında tanıştıklarını, eğlence sektöründeyken kendisinin arka planda bir hayatı olduğunu ve first lady olarak ilgi odağı olmakta çok zorluk çektiğini anlatan Zelenska aslen bir Yahudi.

Eleştirmenler Zelenska’yı Vogue gibi bir moda dergisini Ukrayna’nın davası için bir platform olarak seçmesine dikkat çekti.

ABD Cumhuriyetçi Kongre üyesi Lauren Boebert şu tweeti attı: “Ukrayna’ya 60 milyar dolarlık yardım yollanırken Zelenskiler Vogue’a fotoğraf çekimi yapıyor.Bu insanlar bizim enayi olduğumuzu düşünüyor.”


Ukrayna’ya askeri yardım yapılmasına karşı olan Boebert ABD’de silahlanma hakkını destekleyen ve Trump yanlısı söylemleriyle tanınıyor.

Siyasi analist Ian Bremmer, Ukrayna Devlet Başkanının halkla ilişkiler konusunda yanlış adım attığını öne sürerek Twitter’a “Zelenski Rusya’nın yalan haber yayma savaşında galip geldi ama Vogue fotoğraf seçimi kötü bir fikirdi” yazdı.

Diğer taraftan bazı Twitter kullanıcıları çiftin bu atılımını dava için yerinde ve doğru bir hamle olarak yorumladı.

Bir tweet’te “Bazıları Vogue çekimine Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden daha çok kızıyor. Churchill ve eşi, İngiltere Nazi Almanya’sı tarafından denizleri ablukaya alınmış ve toprakları bombalanırken fotoğraf çekimi yapmıştı. Bu çekimler savaş zamanında halka moral oluyordu” ifadeleri kullanıldı.
Ukrayna
İsrail
rusya
siyonist

Yorumunu Gönder

Yorumlar