Yair Lapid: İran, İsrail'e Karşı En Büyük Tehdit

Siyonist rejimin geçici Başbakanı ilk konuşmasında İran'ı işgal rejimi İsrail için en büyük tehdit olarak nitelendirdi.


3.07.2022 13:02:14   Ortadoğu


Times of Israel gazetesinin haberine göre, Siyonist rejimin geçiş hükümetinin başbakanı Yair Lapid, bu göreve atanmasından sonraki ilk konuşmasında İran'ın Siyonist işgal rejimi için en büyük tehdit olduğunu vurguladı.

Siyonist rejimin bölgedeki tek nükleer cephaneliğe sahip olduğu kabul edilirken, konuşmasının bir bölümünde Lapid, Siyonistlerin İran'ın nükleer programına yönelik asılsız iddialarını tekrarladı ve İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemek ve işgal altındaki toprakların sınırlarına girmesini engellemek için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Ayrıca İran'la yüzleşmenin İsrail'in karşı karşıya olduğu zorluklardan biri olduğunu belirtti. Siyonist rejimin Başbakanı da şunları iddia etti:

‘Gazze'den Tahran'a, Lübnan kıyılarından Suriye'ye! Bizi test etmeyin. İsrail gücünü her türlü tehdide ve düşmana karşı kullanacaktır.’

Lapid, konuşmasının bir başka bölümünde kanla dolu işgal sürecini görmezden gelerek işgal rejiminin barış istediğini ve Filistinliler de dahil olmak üzere tüm Ortadoğu halkına elini uzattığını iddia ederek gülünç bir konuşmaya imza attı.

Filistinlilere hitap etmeye devam işgalci Lapid şunları söyledi: Buradan ayrılmadığımızı kabul etmenin zamanı geldi, bu yüzden birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz.
Siyonist
yair lapid
iran

Yorumunu Gönder

Yorumlar