Borrell’in Tahran Ziyareti Siyonist İsrail'i Kızdırdı

Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı, AB. Dış Politika Yüksek Temsilcisi’nin Nükleer Müzakereleri canlandırma yönünde Tahran’a yaptığı ziyaretine öfkeli bir şekilde tepki gösterdi.


28.06.2022 08:10:19   Ortadoğu


İşgalci İsrail Başbakanı Naftali Bennett kabinesinin iktidar olmasından bu yana, İran aleyhine uygulanan yaptırımların kaldırılması yolunda Nükleer Müzakerelerin canlandırılmasına engel olabilmek için fırsat kollayan Siyonist Dışişleri Bakanı Yair Lapid bu kez, Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Tahran’a yaptığı ziyaretine öfkeli bir şekilde tepki gösterdi.

“Politico” web sitesi konuyla ilgili olarak yayınladığı bir yorum yazısında, işgalci İsrail’in, AB’nin “herkes için iyi” diye değerlendirdiği Nükleer Anlaşmayı tahrip etme niyetinde olduğuna değinerek “Lapid, Borrell’i Nükleer Müzakereleri canlandırma niyetiyle Tahran”a gitmesini eleştirdi” diye yazdı.

Politico bu yazısında daha sonra, Borrell’in Tahran’daki görüşmeleri ve müzakerelerdeki çıkmazı ortadan kaldırma yönündeki çabalarına değinerek, bu gelişmelerin Lapid’i rahatsız ettiğini ve dolaysıyla AB. Dış Politika Yüksek Temsilcisi Borrell’i Türkiye’deki İsraillilerin İranlılar yüzünden can güvenlikleri olmadığı şeklinde ileri sürdükleri boş iddialar karşısında kayıtsız kalmakla suçladığını belirtti.
Naftali Bennett
tahran
israil

Yorumunu Gönder

Yorumlar