İşgalci İsrail Hapishanelerinde Müslüman Mahkumlar Koronaya Yakalanıyor

Filistin Esirler Kulübü, işgal altındaki topraklardaki Ofer hapishanesinin 22. bölümünde 100'den fazla mahkuma koronavirüs bulaştığını duyurdu.


27.01.2022 16:47:44   Ortadoğu


Filistin Esir Kulübü, Ofer hapishanesinde 100, Nakab bölgesindeki Bi'ru's-Seba'da bulunan Eyşel hapishanesinde ise 10 esirin koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Eyşel hapishanesinde koronavirüse yakalananların arasında direniş komutanlarından esir Nail El-Berğusi'nin de yer aldığını dile getirdi. El-Berğusi, 42 yıldan beri esaret altında olan ve en kıdemli esirler arasında yer alan direniş önderlerinden.

İsrailpost’un haberine göre son bulaşmalarla birlikte işgal zindanlarındaki esirler arasında koronavirüse yakalananların sayısının 526'yı bulduğu belirtildi. Geçen Kasım ayında Filistin Sağlık Bakanı uluslararası topluma ve insan hakları ve hukuk kurumlarına "İsrail işgal hapishanelerindeki mahkumların hayatlarını kurtarmak" için derhal ve acilen harekete geçme çağrısında bulundu. "İşgal mahkumların sağlığını umursamıyor ve onları tıbbi olarak kasten ihmal ediyor."
Filistin Esir Kulübü
Ofer hapishanesi
koronavirüs

Yorumunu Gönder

Yorumlar