İran’dan İngiltere’ye Yanıt: İçi Boş Tehditleri Bırakın

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'un sözlerine yanıt verdi.


27.01.2022 09:44:00   Ortadoğu


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'un sözlerine yanıt verdi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü twitter üzerinden yaptığı açıklamada: "İngiltere içi boş tehditlere başvurmak yerine eylemsizliğini sona erdirmeli, taahhütlerini yerine getirmeli ve nükleer anlaşmayı kurtarma sürecinde sorumlu davranmalıdır." dedi.

Said Hatibzade, "İran'ın sorumlu çabaları sayesinde, anlaşmanın hala hayatta kalma şansı var. İngiltere de benzer bir yaklaşım benimsemeli." diye belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İngiltere Dışişleri Bakanı'nın sözlerine yanıt olarak, "Bayat açıklamalar ve içi boş tehditler, bu ülkenin nükleer anlaşmayı ihlal etme konusundaki hukuki ve ahlaki sorumluluğunu azaltmaz. Müzakere masasındaki bu son şansı kaçırmamak için elinizden geleni yapın." dedi.

Viyana'daki sekizinci tur müzakereler devam ederken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Salı günü mecliste yaptığı konuşmada, müzakerelerde ilerlemenin yeterince hızlı olmadığını söylemişti.

İngiltere Dışişleri Bakanı, açıklamasını şöyle sürdürmüştü: "Bu müzakereler acildir ve ilerleme yeterince hızlı olmuyor. Müttefiklerimizle yakın çalışmaya devam ediyoruz ancak müzakereler tehlikeli bir açmaza yaklaşıyor. İran, şimdi bu anlaşmayı sonuçlandırmayı veya nükleer anlaşmanın çöküşünden sorumlu olma arasında seçim yapmalı ve anlaşma çökerse, tüm seçenekler masada."

 
iran
İngiltere
tehdit

Yorumunu Gönder

Yorumlar