İsrail'e Biat Eden Kamikaze'yi Kapıyor!

İsrail işgal rejimi Fas yönetimiyle imzaladığı son askeri anlaşmalar çerçevesinde, bu ülkeye "kamikaze İHA" olarak da isimlendirilen, hedefe kilitlenerek orayı bombalamak suretiyle kendini imha eden insansız hava araçları satma karşılığında 22 milyon dolar alacak.


7.12.2021 16:31:00   Ortadoğu


Siyonistlere ait Haaretz adlı gazetenin yayınladığı habere göre, İsrail işgal rejimi Fas yönetimiyle imzaladığı son askeri anlaşmalar çerçevesinde, bu ülkeye "kamikaze İHA" olarak da isimlendirilen, hedefe kilitlenerek orayı bombalamak suretiyle kendini imha eden insansız hava araçları satma karşılığında 22 milyon dolar alacak.

Haaretz gazetesinin yazarlarından Chaim Levinson'un verdiği bilgilere göre İsrail, Fas Krallığı'na Harup tipi kamikaze İHA'lar satma karşılığında bu yıl 22 milyon dolar alacak.

Defense News adlı sitenin yayınladığı haberlerde de işgal rejimiyle Fas Krallığı arasında imzalanan normalleşme ve askeri işbirliği çerçevesinde işgal rejiminin Fas'a insansız hava araçları satacağına dikkat çekildi.

Africa Intelligence sitesinde ise geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan haberlerde İsrail işgal rejimiyle Fas yönetiminin insansız hava araçlarını Fas'ta birlikte üretmek için aralarında proje çalışmaları yaptığı iddia edilmişti.

İşgalcilerin IAI firması tarafından üretildiği belirtilen Harup tipi İHA'ların, havada yedi saat ve bin km mesafede uçabilme gücünün olduğu, 20 kg ağırlığında patlayıcı taşıyabildiği ve belli bir hedefe kilitlenip orada patlayıcıları patlatarak kendini imha etme özelliğine sahip olduğu belirtiliyor.

Fas'taki sivil toplum kuruluşları işgal rejimiyle işbirliği anlaşmalarına karşı  ülke genelinde gösteriler düzenlemişti.

Normalleşmeye Karşı ve Filistin'e Destek İçin Fas Cephesi adlı sivil organizasyonun çağrılarıyla  29 Kasım 'da Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü olması münasebetiyle Fas'ın işgal rejimiyle işbirliğini protesto eden geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti.



 
israil
Kamikaze
biat

Yorumunu Gönder

Yorumlar