Yemen: Suudi Barış Planı Gerçekçi Değil

Yemen Yüksek devrim Konseyi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Suudi Arabistan tarafından gündeme getirilen barış planının gerçekçi olmadığını söyledi


6.12.2021 07:38:00   Ortadoğu


Yemen Yüksek Devrim Konseyi Başkanı ve Ensarullah Hareketi üyesi Muhammed Ali el-Husi, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Suudi Arabistan tarafından gündeme getirilen barış olanını “ilkel ve gerçekçi değil” diye niteledi.

Yemen Yüksek Devrim Konseyi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, açıklamasında “Bizim ortaya koyduğumuz girişim Yemen halkı içindi. Suudi krallığıyla yapılan ön görüşmelerin sonucu değildi. Nitekim bu bir kez başarısızlık enkazı altında ve bir diğer kez de gerçekçi olmayan isteklerin arasında kalmıştı” dedi.

Muhammed Ali el-Husi ayrıca şunları söyledi: “Marib veya ülke için sunulan şey, saldırıların durdurulmasının ve ablukanın kaldırılmasının öneminin hissedilmesinin, Yemen halkının çıkarlarının gözetilmesinin ve Yemen savaşının Arabistan için yıkıcı olduğunun bilinmesinin sonucudur.”

Daha önce de başkent Sanaa’daki Yemen hükümetinin Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, el-Meyadin televizyonuna verdiği bir mülakatta “Defalarca söyledik, biz barış için elimizi uzatıyoruz; ancak adil bir barış istiyoruz” demişti.

Başkent Sanaa’daki Ulusal Kurtuluş Hükümetinin Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, Suudi koalisyonuna hitaben, “Havaalanlarını ve limanları açın, işte o zaman barış planı söz konusu olacaktır. Fakat bizi bombalamaya devam ederseniz barış yönünde hareket edemeyiz. Suudi koalisyonu eğer savaş istiyorsa biz de zafere kadar direneceğiz” dedi.

Suudi koalisyonu Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun stratejik öneme sahip Marib kentindeki ilerleyişini durduramaması üzerine barış planı gündeme getirdi.

Sanaa hükümeti, Yemen’e yönelik saldırılarını sürdüren ve limanlarla havaalanlarını bombalayarak abluka uygulayan Suudi koalisyonunu barış konusunda samimi olmamakla suçluyor.

 
yemen
Suudi
Barış Planı

Yorumunu Gönder

Yorumlar