Siyonist Yerleşimciler Filistinli Çiftçilere Saldırdı

Ramallah’ın kuzeyindeki Turmusaya beldesinde işgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin saldırdığı Filistinlilerden birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.


24.10.2021 12:17:59   Ortadoğu


Yahudi yerleşimine direniş alanında faaliyet gösteren aktivist Beşşar El-Karyuti, Yahudi yerleşimcilerin Turmusaya beldesinde zeytin hasat eden Filistinli çiftçilere saldırdıklarını, Filistinlilere ait araçların bazılarını tahrip edip yaktıklarını söyledi.  

 İşgal güçlerinin Filistinli çiftçilere saldıran Yahudi yerleşimcilerin güvenli bir şekilde geri çekilmelerini sağlamak için çiftçilerin üzerine plastik mermilerle ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını bildiren El-Karyuti, aralarında yaşlıların da olduğu birçok kişinin yaralandığını ve yaralılardan bazılarının ambulanslarla hastanelere kaldırıldıklarını belirtti.  

 Saldırıya uğrayan çiftçilerden biri, öğle namazı kılarlarken Yahudi yerleşimcilerin kendilerine taşlarla ve sopalarla saldırdıklarını, belde halkının Yahudi yerleşimcilere karşı koymaya çalıştığını fakat işgal güçlerinin yerleşimcileri korumak için müdahalede bulunduğunu söyledi.   Zeytin hasadı mevsiminin başlamasıyla birlikte son günlerde Yahudi yerleşimcilerin Filistinli çiftçileri hedef alan saldırılarında artış görüldüğü kaydedildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi



 
Ramallah
siyonist
çiftçi

Yorumunu Gönder

Yorumlar