Türkiye'ye "Mavi Boncuk" Dağıtırken Yunanistan'ı Ağır Silaha Boğdular

Türkiye'yle ilgili olumlu açıklamalar yapan ve normalleşme görüşmelerinin başladığını duyuran Siyonist rejim İsrail, Yunanistan'ı ise silahlandırmaya devam ediyor.


18.04.2021 11:29:06   Ortadoğu


Anlaşma yaklaşık 1,65 milyar dolar tutarındadır ve Helen Hava Kuvvetleri için uluslararası bir uçuş eğitim merkezinin de kurulmasını ve işletilmesini içermektedir.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz çevresinde devam eden gerginliklerin ortasında, işgalci rejim İsrail ve Yunanistan Cuma günü bugüne kadarki en büyük savunma anlaşmasını imzaladılar.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Bakanlık ve Elbit sistemleri, Yunan Hava Kuvvetleri için uluslararası bir uçuş eğitim merkezinin kurulmasına öncülük edecek. 

Siyonist rejim İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) uçuş Akademisi'nden sonra modellenen Yunan Uluslararası uçuş Eğitim Merkezi, İtalyan Leonardo şirketi tarafından üretilen 10 m-346 eğitim uçağı ile donatılacak.

İşgalci rejim İsrail'e göre, anlaşma Savunma Bakanlığı Uluslararası Savunma işbirliği Müdürlüğü (SIBAT) Başkanı Tuğgeneral Yair Kulas tarafından imzalandı.

Bakanlık Pazar günü yaptığı açıklamada, anlaşmasın yaklaşık 1,65 milyar dolar olduğunu ve 22 yıldan fazla süreceğini söyledi.

Anlaşma çerçevesinde Elbit, Helen Hava Kuvvetleri'nin t-6 uçağını yükseltmek ve işletmek için kitler sağlayacak. Ayrıca eğitim, simülatörler ve lojistik destek sağlayacaktır. Gelecekte, taraflar İsrail uçuş Akademisi ve Yunan Hava Kuvvetleri Akademisi arasındaki işbirliği alanlarını da ele alacaklar.

Savunma Bakanı Benny Gantz, imzaya yanıt olarak “bu İşbirliği anlaşmasının İsrail'in savunma sanayisinin mükemmelliğine ve Yunanistan ile İsrail'in savunma kuruluşları arasındaki güçlü ilişkilere dayandığını” söyledi.

"Kıbrıs'ta düzenlenen son üçlü toplantıda tartıştığımız anlaşmayı teşvik ettiği için Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos'a teşekkür ediyorum" dedi. “Eminim ki [bu program] yetenekleri geliştirecek ve İsrail ve Yunanistan ekonomilerini güçlendirecek ve böylece iki ülkemiz arasındaki ortaklık savunma, ekonomik ve politik seviyelerde derinleşecek.”

Kulas, "İsrail Savunma Bakanlığı ile Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı arasındaki stratejik ortaklık, bugüne kadarki en kapsamlı ve en önemli savunma anlaşmalarından birinin imzalanmasıyla bugün daha da güçlendirildi. İsrail'i seçtiği için Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı'na teşekkür etmek istiyorum-ve gelecekteki ortaklık ve işbirliği fırsatlarını dört gözle bekliyoruz." dedi.

Elbit Systems Başkanı ve CEO'su Bezhalel (Butzi) Machlis ise şunları söyledi: “Helen hava Kuvvetleri'ne bu kadar önemli bir yetenek sağlamak için bu sözleşmeye layık görülmekten onur duyuyoruz. Bu Sözleşme ödülü, maliyetleri düşürürken hazırlığı artıran test edilmiş know-how ve kanıtlanmış teknolojiler sağlayarak eğitim alanında sahip olduğumuz lider konuma tanıklık etmektedir.”
Türkiye
yunanistan
israil

Yorumunu Gönder

Yorumlar