"Siyonist İsrail Filistin Seçimlerini Engellemek İstiyor"

Hamas İslami Direniş Hareketi üyesi Husam Bedran, işgal altındaki Filistin topraklarında Siyonist rejimin son zamanlardaki düşmanca eylemlerine tepki gösterdi.


8.04.2021 17:01:58   Ortadoğu


Filistin el-Yevm haber merkezinin haberine göre, Hamas İslami Direniş Hareketi üyesi Husam Bedran, işgal altındaki Filistin topraklarında Siyonist rejimin son zamanlardaki düşmanca eylemlerine tepki gösterdi.

Husam Bedran, Siyonist rejimin işgal altındaki topraklarda hareketin üyelerini gözaltına alarak Filistin ulusal seçimlerini engellemeye çalıştığını belirtti.

Hamas üyesi, "Filistinli adayların Siyonist rejim tarafından tutuklanması içişlerimize açık bir müdahaledir. Hareket her koşulda, parlamento seçimlerine bağlı kalacaktır." dedi.

Husam Bedran, Batı Şeria'daki Hamas seçim listesinin bir üyesi olan Şeyh Hasan Verdiyan'ın tutuklanmasını kınayarak şöyle dedi: "Adayları, özellikle de 'Kudüs Vaat Yerimizdir' listesi üyelerinin tutuklanması, Filistin'in iç işlerine açık bir müdahale ve seçim sürecini sarsma girişimidir."

Bedran, hareketinin bölgesel ve uluslararası taraflarla kapsamlı ilişkiler kurduğunu ve Siyonist rejime Filistin'in içişlerine ve seçim sürecine herhangi bir müdahaleyi durdurması için baskı çağrısında bulunduğunu söyledi.

Daha önce de, Hamas İslami Direniş Hareketi üyesi Fevzi Berhum, Şeyh Hasan Verdiyan'ın tutuklanmasına sert tepki göstermiş ve şiddetle kınamıştı.

Fevzi Berhum bu bağlamda, "Şeyh Verdiyan'ın tutuklanması Filistin seçimlerine açık bir müdahaledir ve bu, Siyonist düşmanın bu yola taş koyma konusundaki aralıksız çabalarını göstergesidir." dedi.

Berhum, Hamas üyeleri ve liderlerinin Batı Şeria'da tutuklanmasının aralarında hiçbir zaman paniğe neden olmayacağını ve seçimlere katılmalarını engellemeyeceğini; aksine, Filistinlilerin seçime kararlı ve aktif bir şekilde katılma ve başarılı bir şekilde gerçekleştirme kararlılığını güçlendireceğini belirtti.
Filistin
hamas
israil

Yorumunu Gönder

Yorumlar