Sonuçlar Açıklandı...İsrail Kamuoyunda Irkçılık Prim Yapıyor!

Siyonist rejim İsrail'de yapılan son kamuoyu yoklamasına göre sağ blok önde gözüküyor.


24.02.2021 14:58:00   Ortadoğu


İşgalci rejim İsrail'de yapılan son kamuoyu yoklamasında, Başbakan Benyamin Netanyahu'yu destekleyen sağ blokun rakiplerinin önüne geçeceğini gösteriyor.

Siyonist Netanyahu, bir hükümet kuramayacağını gösteren önceki anketlerin aksine, yaklaşan seçimlerde hükümet kurmak için gerekli olan işgalci rejim İsrail Parlamentosu (Knesset)’teki sandalyelerin yarısından fazlasını elde etti. 

İşgalci rejim İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın yaptığı ve sonuçları Pazartesi günü yayınlanan ankete göre; dini partilerin de yer aldığı sağcı blok, ​​Netanyahu'nun yeni bir hükümet kurması için gerekli olan 62 sandalye sayısına ulaştı.

Anket sonuçlarına göre Netanyahu'nun partisi Likud 30 sandalye, Yeş Atid 18, Yeni Umut 14, Yeni Sağ Partisi 12, Müşterek Liste 9, Şas (Doğulu Tevrat Muhafızları) 8, Yahudi Birleşik Tevrat (Yahudot HaTora) Partisi 7,  İsrail Evimiz (Beyteynu) 7,  İşçi Partisi 6, Hapoel HaMizrachi (radikal dinci Siyonist) 5, Meretz 4 sandalye sayısı elde ediyor.


Anket sağ partilerin birkaç sandalye yükseldiğini gösterirken, Netanyahu’nun en önemli rakipleri olan Yeş Atid ve Yeni Umut partileri başta olmak üzere bazı rakipleri birkaç sandalye geriledi.

Anket, sağ bloğun son üç seçimden farklı olarak tek başına hükümet kurma hakkına sahip olduğunu da gösterdi. Herhangi bir koalisyonun Siyonist rejim İsrail'de hükümet kurabilmesi için  parlamentodaki 120 koltuktan 61'ine ihtiyacı var.

İki yıl içinde yapılan son üç seçimde, Netanyahu ikisinde hükümet kurmayı başaramazken, üçüncü seçimi Mavi ve Beyaz İttifakı Lideri Benny Gantz ile zor ve kırılgan olsada bir ittifak kurarak başardı. Bu koalisyon, dördüncü erken seçimlerin 23 Mart'ta yapılması kararlaştırılmadan önce, geçtiğimiz yılın sonunda hızla çöktü.

Siyonist rejim İsrail'de 2021 yılına ait yıllık bütçenin onaylanmaması nedeniyle parlamento feshedildi ve erken seçim kararı alındı. Söz konusu anlaşmazlık hükümetle muhalefet arasında olmadı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve eski rakibi Benny Gantz tarafından geçen yıl ilkbaharda kurulan "acil birlik hükümetinin” ortakları arasında yaşandı.

Mavi ve Beyaz İttifak (Kahol Lavan) Partisi anketlerde 4 veya daha az sandalyeye düştü. Bunun üzerine yaklaşık 130 üst düzey İsrailli subay ve eski general, parti lideri Benny Gantz'a bir mektup göndererek ondan gelecek ay yapılacak seçimlerden geri çekilmesini istedi. Mektupta, Gantz'ın, özellikle kamuoyu yoklamaları onun gerilediğini ve partisinin gücünün önemli ölçüde zayıfladığını gösterdiğinden, kitlelerin oylarının tehdit edilmemesi için seçimlere katılmamasını istediklerini ifade ettiler. Mektubu imzalayanlar arasında Siyonist İsrail rejimieski Başbakanı Ehud Barak, eski Mossad Başkanı Danny Yatom ve eski  İç İstihbarat Servisi (Şin-Bet) Başkanı Carmi Gilon da yer alıyor.

KAN kanalı, seçimler yaklaşırken Likud partisi lideri Benyamin Netanyahu ile Likud Partisi’nden Ulaştırma Bakanı olan Miri Regev arasında seçim kampanyası nedeniyle bir gerginlik yaşandığını açıkladı.

Şark’ul Avsat’ın verdiği habere göre; Netanyahu'nun ofisi, Regev'i kendi başına bağımsız bir kampanya yürütmekle ve Netanyahu'nun direktiflerine ve partinin kampanyasını yürüten taraflara tabi olmayan bağımsız bir figür olduğunu göstermeye çalışmakla suçladı.

Regev, Histadrut (İşçi Sendikaları Konfederasyonu) da dahil olmak üzere birçok kurumda görünerek Kahol Lavan Partisi ve diğer siyasi partilerin seçim kampanyalarına Netanyahu'nun hoşuna gitmeyen bir şekilde sözlü olarak saldırdı.

Likud kampanyasından bir yetkili, Regev'in büyük hasara neden olduğunu, onunla Netanyahu arasındaki ilişkinin çok gergin olduğunu ve Netanyahu’nun onun davranışlarından dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Likud Partisi’nin en güçlü kadınlarından birinin  Regev olduğu ve Netanyahu'ya da en yakın isim olduğu iddia ediliyordu.

Netanyahu
Anket
kamuoyu yoklaması

Yorumunu Gönder

Yorumlar