İsrail’in Azerbaycan’daki Varlığına İran’dan Açıklama Geldi

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, İsrail’in Azerbaycan topraklarındaki varlığı, bölgenin barış ve güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.


16.01.2021 12:10:00   Ortadoğu


İran İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tahran büyükelçisi Bonyad Hüseynov’la görüştü.

Görüşmede Emir Abdullahian, İran İslam Cumhuriyeti’nin Karabağ savaşında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü desteklediğini, otuz yılın ardından bu savaşın; Azerbaycan Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünün korunması temelinde son bulduğunu belirtti.

Emir Abdullahian, siyonist İsrail’in Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarındaki varlığının ise, Azerbaycan için de Ermenistan’dan daha tehlikeli olup, bölgenin barış ve güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Görüşmede Azerbaycan büyükelçisi Hüseynov, İran'ın Dini ve Siyasi Lideri Ayetullah Hamanei ve diğer İranlı yetkililerin Azerbaycan Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne destek vermelerine teşekkür etti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
israil
azerbaycan
iran

Yorumunu Gönder

Yorumlar