Rekor Üstüne Rekor Kıran Altın Sert Düşüşe Geçti!

Altın fiyatlarındaki sert yükselişler bugün itibariyle yerini sert düşüşlere bıraktı.


11.08.2020 19:56:00   Güncel


Altın gram fiyatı ve altının ons fiyatı geçtiğimiz haftalarda rekor üzerine rekor kırmıştı. Piyasalarda altın fiyatlarının daha çok yükseleceğini düşünen vatandaşlar Kapalı Çarşı’da kuyumcuların önünde uzun kuyruklar oluşturmuşken bugün altının gram fiyatında da büyük düşüşler meydana geldi.

Altın piyasalarında geçen hafta ve bu hafta tansiyonun yüksek olduğu gözlemlendi. Özellikle altının ons fiyatı 2070 dolar seviyesine kadar, altın gram fiyatı ise 486 lira seviyesine kadar yükseldiği görüldü.

Altın fiyatlarındaki sert yükselişler bugün itibariyle yerini sert düşüşlere bıraktı.

Ekonomistler altın fiyatlarının geleceği hakkında öngörülerde bulunurken iki hususun özellikle altını çiziyorlardı. Bunlardan birincisi yaklaşan ABD seçimleri olurken ikincisi ise koronavirüs aşı tedavi sürecindeki gelişmeler olduğu açıklanmıştı. Uzmanlara göre koronavirüs aşısının bulunmasıyla birlikte altın fiyatlarında sert geri çeklimeler bekleniyordu.

AŞI BULUNDU AÇIKLAMASI ALTINI DÜŞÜRDÜ

Ajanslar son dakika gelişmesi olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 'in, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamasını duyurdu. Açıklama yapan Putin, "Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen covid-19 aşısı, Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldı. Rusya'nın koronavirüs aşısının seri üretimine yakında başlamasını umuyorum" dedi.

Vladimir Putin tarafından yapılan açıklama sonrası altın fiyatlarında beklendiği gibi sert bir geri çekilme meydana geldi.

Altın ons fiyatı 2070 dolar seviyesinden 1938 dolar seviyesine, ons altındaki bu çekilmeyle birlikle altın gram fiyatı ise 486 liradan 450 lira seviyesine kadar geriledi.

Milligazete

Altın
Rekor
düşüş

Yorumunu Gönder

Yorumlar