Suud Üsleri Balistik Füzelerin Hedefi Oldu

Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik düzenledi saldırılara karşılık veren Yemenli Ensarullah hareketi, balistik füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi.


23.06.2020 11:00:00   Güncel


Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik düzenledi saldırılara karşılık veren Yemenli Ensarullah hareketi, balistik füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi. 

 

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a Yemen'den balistik füze ve insansız hava aracı ile saldırılar düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada,  fırlatılan 3 balistik füze ve çok sayıda insansız hava aracına karşı koyulduğu ifade edildi. 

Saldırıda Riyad'ın yanı sıra krallığın Necran ile Cizan bölgelerinin de hedef alındığı belirtildi.

 

Al-Mayadeen haber sitesinin aktardığı haber göre, Suudi Arabistan’ın resmi televizyon kanalı bugün sabahın erken saatlerinde Riyad liderliğindeki koalisyonun Yemen’den fırlatılan 3 balistik füzeye karşı koyduğunu iddia etti.

Koalisyon güçleri resmi sözcüsü Türki El-Maliki bir açıklama yaparak Suudi Arabistan’ı hedef alan 3 balistik füze ve 8 insansız hava aracının engellendiğini öne sürdü.  

 

El-Alem haber kanalı ise, Suudi Arabistanlı aktivistlerin başkent Riyad’ın kuzeyinde şiddetli patlama seslerini duyduklarını aktardı.

 

Suudi Arabistanlı sosyal paylaşım hesaplarında da, Riyad’da çok şiddetli patlama sesleri duyulduğu haberi ve görüntüleri hızla yayıldı. Yemen Ensarullah Hareketinin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeyindeki ve doğusundaki önemli askeri hedeflere balistik füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenlediği belirtildi. 

 

Ayrıca Ensarullah'ın füze ve drone saldırısında, Riyad'ın kuzeyindeki Suud İstihbarat Başkanlığının merkez binasının da vurduğu iddia edildi. 

Bölgeden gelen ilk görüntülerde belirlenen bazı hedeflerin başarılı bir şekilde vurulduğu ve dumanların yükseldiği görülüyor.

 

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Sarı, bu sabah Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda,Suudi Arabistan'ın derinliklerinde düzenlenen geniş çaplı bir operasyon hakkında açıklama yapacağını söyledi.

İnteraztv

Suudi Arabistan
Yemen
Balistik Füze

Yorumunu Gönder

Yorumlar