İran ve Türkiye Aynı Gün Bayramı Kutluyor

Ramazan ayına aynı gün başlamayan İran ve Türkiye bu yıl Ramazan bayramını aynı gün kutlayacak.


20.05.2020 17:19:22   Güncel


Ramazan  ayı hilalin görülmesiyle başlıyor ve hilalin  görülmesiyle son buluyor. Bazı ülkelerin hicri takvim yerine miladi takvimi baz alması nedeniyle Ramazan ayının başlangıcında bir günlük farklar oluşuyor. 

Bu sebepten Sünni nüfusun yoğunlukta yaşadığı Pakistan ve Şia nüfusun yoğunlukta yaşadığı İran başta olmak üzere birçok ülkede Ramazan ayının başlangıcı cumartesi olarak duyurulmuştu. Türkiye ve birkaç ülkede ise Ramazan ayı Cuma günü başlamıştı.

Türkiye’de Ramazan bayramı da hilal görünmese dahi Pazar günü ilan edilmişti. İran’dan da gelen açıklamalar neticesinde hilalin cumartesi günü yüzde 99  görüleceği ve Pazar günün bayram olacağı duyuruldu.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’ye bağlı olan  Hilal Gözetleme Komitesi Üst Kurul Üyesi Hüccetül İslam Movehhednejad, Tahran muhabirimize yaptığı açıklamada, mevcut durumda görünen ay halinden hareketle Ramazan hilalinin cumartesi görüleceğini ve Pazar gününün bayram olacağını duyurdu. 

İranlı astronomi uzmanları da İran medyasına yaptığı açıklamalarda hilalin yüzde 99 cumartesi günü görüneceğini ve Pazar günü bayram olacağını belirtti.
iran
türkiye
ramazan bayramı

Yorumunu Gönder

Yorumlar

  • Taşkın Atam

    Rabim mübarek razaman bayramını Hayırlara vesile kılsın inşallah Bayramınız mübarek olsun