Trende Bıçaklı Saldırı! Ölenler ve Yaralananlar Var

Alman polisi, Kiel’den Hamburg’a gitmekte olan bir trende bıçaklı bir kişinin yolculara saldırarak 2 kişiyi öldürdüğünü ve en az 7 kişiyi yaraladığını açıkladı.


26.01.2023 07:35:33   Dünya


Akşam saatlerinde Alman medyası, bu ülkenin kuzeyinde bir trenin içinde silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Alman polisi, Kiel’den Hamburg’a gitmekte olan bir trende bıçaklı bir kişinin yolculara saldırarak 2 kişiyi öldürdüğünü ve en az 7 kişiyi yaraladığını bildirdi.

Reuters haber ajansının haberine göre, Danimarka sınırındaki Schleswig-Holstein eyaleti yetkilileri, saldırganın tutuklama operasyonu sırasında yaralanan ve şu anda hastanede tedavi altına alınan 33 yaşındaki Filistinli bir şahıs olduğunu iddia ediyor.

Alman sağlık kaynakları, bu olayda yaralanan 3 kişinin durumunun kritik olduğunu belirtiyor.

Alman polisi, bu saldırının nedeni hakkında hala bir bilgi olmadığını, ancak siyasi bir nedeni göz ardı ettiklerini ve tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söylüyor.

Bazı istihbarat kaynakları da Avrupa’nın kanlı bir gece geçirdiğini ve Almanya ve İspanya’da saldırılar yaşanması nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini söylüyor.

Almanya'daki bu saldırıyla eş zamanlı olarak İspanyol polisi de iki kiliseye silahlı bir kişinin düzenlediği saldırıda 5 kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı ve bu olayın terör saldırısı olup olmadığına dair soruşturmanın başladığını açıkladı.
Kiel
tren
saldırı

Yorumunu Gönder

Yorumlar