Sırbistan İçişleri Bakanı: NATO’nun Piyadesi Olmayacağız

Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandr Vulin, NATO ve Rusya ile ilgili açıklamalarda bulundu.


3.07.2022 17:59:20   Dünya


Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandr Vulin, NATO ve Rusya arasındaki ihtilafa karışmayacaklarını ve uluslararası hukuka sadık kalacaklarını belirtti.

Vulin, “Uluslararası siyasetin en önemli ilkesi olarak toprak bütünlüğüne ve egemenliğe sadık kalmak istiyorsanız Sırbistan’dan başlayın. Önce Kosova’yı tanıma kararlarını geri çekin. Deyin ki, Sırbistan bir bütündür, sizi bombalayarak hata yaptık, çocuklarınızı öldürdüğümüz için özür dileriz, size tüm bunları yaptığımız için özür dileriz, hatalarımızı düzeltmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan, “Bunun yerine Sırbistan’dan, NATO’nun piyadesi olmasını, Rusya’yla ihtilafa katılacak taraf olmasını talep etmeyin” diye konuştu.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı, Maden ve Enerji Bakanı Zorana Mihajlovic’in, yeni Sırbistan hükümetinin Rusya’nın Ukrayna operasyonuna ilişkin daha net olacağı yönündeki sözlerini de değerlendiren Vulin, “Ukrayna’daki çatışmaya ilişkin daha net olacağımızı söylerken meslektaşımın ne kastettiğini bilmiyorum. Biz zaten netiz. Rusya’yla ihtilafa katılmayacağız, başkalarının ihtilaflarına karışmayacağız, başkaları için piyade olmayacağız” dedi.
Sırbistan
nato
rusya

Yorumunu Gönder

Yorumlar