Putin: Avrupa’nın İzlediği Ekonomi Politikaları, Ekonomik İntihar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi ekonomilerine vereceği zararı önemsemeden Rus enerji kaynaklarından vazgeçme kararı alan Avrupa ülkelerinin enerji alanında benimsediği söz konusu politikaları ‘ekonomik intihar’ olarak niteledi.


18.05.2022 13:40:00   Dünya


Rusya Devlet Başkanı Putin, petrol piyasasıyla ilgili bir toplantı sırasındaki konuşmasında, “Belli ki (Avrupa’nın gözden çıkardığı) Rus enerji kaynakları ile beraber ekonomik faaliyeti artırma fırsatı da Avrupa’yı terk ederek dünyanın başka bölgelerine kayacak. İnanç için böylesine bir ekonomik adım atmak intihardır. Tabii ki bu Avrupa ülkelerinin iç meselesidir” dedi.

Putin, “Bizse pragmatik davranmalı ve her şeyden önce kendi ekonomik çıkarlarımıza göre davranmalıyız” diye ekledi.

Avrupa ülkelerinin tamamen siyasi motifli gerekçelerle, hırslarıyla ve Amerikan hükümdarının baskısıyla petrol ve gaz sektöründe sürekli yeni yaptırımlar uygulamaya koyduğuna dikkat çeken Putin, bunun enflasyona yol açtığını ve Batılıların hatalarını kabul etmek yerine başka yerde suçlu aramaya kalkıştığını söyledi.

Avrupa'daki ülkelerin bizzat maruz kalacakları darbeyi dikkate almadan Rus enerji kaynaklarından vazgeçme hedefi koyduğunu anımsatan Rusya lideri, "Batılı siyasetçi ve ekonomistlerin temel ekonomi yasalarını tamamen unuttukları ya da kendilerine zarar vererek onları bilinçli bir şekilde görmezden geldikleri izlenimi oluşuyor" dedi.

Batı'nın izlediği ekonomi politikasının nelere yol açabileceğine değinen Putin şöyle devam etti: "Avrupalı meslektaşlar tarafından kabul edilen yaptırımlar ve beyan edilen gelecekte Rus enerji kaynaklarından tamamen vazgeçme planları, spot piyasasında petrol fiyatlarının artmasına yol açtı. Siyasi düzeyde yapılan yanlış açıklamaların piyasaya anında yansıdığını hepiniz biliyorsunuz."
Putin
Ekonomik İntihar
Avrupa

Yorumunu Gönder

Yorumlar