Çin: General Süleymani Suikastı Bir Savaş Suçuydu

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından suikast ile şehit edilmesini açık bir savaş suçu örneği olarak nitelendirdi.


5.01.2022 16:38:00   Dünya


Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin düzenlediği basın toplantısında General Kasım Süleymani'nin şehit edilmesinin ABD'nin BM Tüzüğü uyarınca uluslararası ilişkileri yöneten normları keyfi olarak nasıl baltaladığını gösteren başka bir örnek olduğunu belirtti.

Wang Wenbin, General Süleymani suikastının ABD tarafından güç kullanımı yoluyla işlenen savaş suçlarından biri olduğunu belirterek, ''Washington, bağımsız bir devletin askeri komutanına uluslararası hukuku ihlal eden terörist eylemler yoluyla "kasıtlı olarak suikast" ve ayrıca dünya çapında yüz binlerce masum sivili öldürmeye kadar izin veriyor.'' dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD'nin tüm bu yasadışı ve vahşi eylemleri, sözde "hukuka dayalı uluslararası düzenin egemenliği" perde arkasına dünyanın dört bir yanındaki insanların gözünden gizlediğini söyledi.

 
çin
General Süleymani
suikast

Yorumunu Gönder

Yorumlar