Darbe Sonrası Tüm İletişim Kesildi

Sudan'da dün ordu birliklerinin düzenlediği darbe girişiminin yankıları devam ediyor.


27.10.2021 12:42:13   Dünya


Suudi Arabistan merkezli Al-Hadath TV, Sudan’da ordunun iktidarı ele geçirmesinden bir gün sonra ülkedeki tüm iletişimin kesildiğini bildirdi.

Ancak bu konuda Sudan tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, dün başkent Hartum’da düzenlenen darbe karşıtı protestolar sırasında askerlerin ateş açması sonucu 7 kişinin ölmesi ve 140'ın üzerinde insanın yaralanmasının ardından, dün gece de ordunun iktidarı ele geçirmesi ve sivil ortakları iktidardan uzaklaştırılmasına yönelik protestolar devam etti.

Diplomatlara göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün öğleden sonra Sudan konulu acil bir toplantı yapacak.

Aynı kaynaklara göre, oturum İngiltere, İrlanda, Norveç, ABD, Estonya ve Fransa’nın talebi üzerine yapılacak.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, dün sivil ve askerlerden oluşan Egemenlik Konseyi ve hükümeti feshederek olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini açıkladı. Burhan ayrıca, anayasal belgenin bazı hükümleri üzerindeki çalışmaların askıya alındığını duyurdu.

Kültür ve Enformasyon Bakanlığı ise, dün sabah saatlerinde Başbakan Abdullah Hamduk’un yanı sıra geçiş hükümetinde bazı bakanlar ve ülkeyi yöneten koalisyon hükümeti ortağı parti liderlerinin ordu tarafından gözaltına alındığını ve bilinmeyen bir yere götürüldüğünü açıkladı.

/interaz
Suudi Arabistan
Sudan
darbe

Yorumunu Gönder

Yorumlar