Nasrallah Filistin Direniş Gruplarına Ricada Bulundu

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.


7.05.2021 23:16:43   Dünya


Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının başında şu ifadelerde bulundu: ‘Öncelikle bazı söylentilerin aksine korona değilim ve bu hastalığa ait herhangi bir semptomum yok. Bu konuşmada, Filistin meselesinden, deniz sınırlarının çizilmesine yönelik müzakerelerden ve İsraillilerin yapacağı askeri manevralardan bahsedeceğim.

Filistin meselesine gelince, Filistinlilerin haklarını savunmaya devam ettiklerini ve Kudüs'ten vazgeçme niyetinde olmadıklarını söylemeliyim. Bu Filistin halkı için bir ilkedir.

Filistin'deki direnişin meşruiyeti olan bir direniştir. Direnişi meşrulaştıran Filistin halkıdır. Filistinliler topraklarından ve direnişlerinden asla vazgeçmediler. Şu anda Filistin'de ve özellikle Şeyh Cerrah’ta yaşananlar bu iddianın kanıtıdır.

Siyonistler, bir umutsuzluk halinin Filistinlileri alt edeceğini ve Filistin vatandaşlarının devam eden kuşatma ve ekonomik baskılara boyun eğeceğini hayal ettiler. Ancak Filistinlilerin tepkisi ve direnişi İsraillileri şaşırttı.

Biz, Filistin halkının haklarının korunmasını ve haklarının iade edilmesini hak ettiğine inanıyoruz. Bu millet, işgal altındaki Kudüs'ü ve ana vatanını korumayı hak ediyor.

Filistin direniş gruplarından ricam, direniş seçeneğine bağlı kalmalarıdır, çünkü bu seçenek gelecekte çatışmanın kurallarını değiştirecektir. Aynı zamanda bölgedeki direniş ekseninin istikrarının çok önemli olduğuna ve Siyonist düşmanla mücadelede büyük etkisi olduğuna inanıyorum.’

nasrallah
hizbullah
grup

Yorumunu Gönder

Yorumlar