Ermenistan'a Soğuk Duş! Putin Karabağ İçin "Azerbaycan Toprağı" Dedi

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar 11. gününe girerken Azerbaycan ordusu Ermenistan'a kayıp verdirmeye devam ediyor. Köşeye sıkışan Ermenistan Rusya'dan hiç beklemediği son dakika açıklamasıyla şoka girdi!


7.10.2020 23:46:05   Dünya


Rusya Devlet Başkanı Putin, Dağlık Karabağ'da çatışan Ermenistan ve Azerbaycan'a ateşkes çağrısında bulundu. Putin, Rusya Ermenistan'ı koruma yükümlülüğüne sahip olmadığını ifade ederek, "Azerbaycan ile savaş Ermenistan topraklarında gerçekleşmiyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyası aracılığı ile yaptığı çağrıda, Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'da yaşananları bir 'trajedi' olarak nitelendirerek, Ermenistan ve Azerbaycan'a ateşkes çağrısında bulundu.

Öte yandan Azerbaycan topraklarını işgal ederken Rusya’nın desteğini alan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, Azerbaycan karşısında yardım alabilme umudu tükendi.

Putin, Rus medyasına verdiği demeçte "Rusya Ermenistan'ı koruma yükümlülüğüne sahip değil çünkü Azerbaycan ile savaş Ermenistan topraklarında gerçekleşmiyor" dedi.

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Putin Azerbaycan - Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme Aliyev'in basın ofisi tarafından duyuruldu.

İkili arasında gerçekleştirilen görüşmede Putin Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalarla ilgili kaygılarını dile getirirken çatışmaların durdurulmasını istedi. Bölgede yaşananları 'trajedi' olarak değerlendiren Putin bölgede yaşanan çatışmaların 25 yıldır yaşanan en ölümcül çatışmalar olduğunu belirterek Moskova'nın durumdan duyduğu endişeyi dile getirdi.

ermenistan
azerbaycan
putin

Yorumunu Gönder

Yorumlar