ABD'nin Yaptırım Tehdidine Rusya'dan Yanıt

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Amerika’nın tehditlerine rağmen İran’la işbirliğini iki tarafın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmekte kararlı olduğunu açıkladı.


21.09.2020 17:15:49   Dünya


Tass haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada Moskova’nın İran’la silah anlaşmaları yapma konusunda muhtemel Amerikan yaptırımlarından korkmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Tass haber ajansı muhabirinin bir sorusu üzerine de “Amerikan yaptırımlarından korkmuyoruz, onlara alıştık. Bu, politikamızı hiçbir şekilde etkilemeyecek. İran ile işbirliğimiz çok yönlüdür, savunma işbirliği iki ülkenin ihtiyaçlarına ve karşılıklı istekliliğine bağlı olarak ilerleyecektir” dedi.

Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletlerce daha önce İran’a uygulanan ancak nükleer anlaşmadan sonra kaldırılan tüm yaptırımların “tetik” adı verilen otomatik mekanizma ile yeninden başladığını iddia etti.

Amerikan rejimi, BM’nin beş daimi üyesi ve Almanya ile birlikte imzaladığı nükleer anlaşmadan Trump hükümetinin iktidar olmasından sonra tek taraflı olarak çekilmişti.

Nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilen Amerikan rejimi, nükleer anlaşma dolayısıyla İran üzerinden kaldırılan BM yaptırımlarını yeniden uygulamaya çalışırken bu konuda İngiltere’nin dahi yer aldığı Avrupalı müttefiklerinden bile destek bulamıyor.

Amerikan rejimi son olarak yaptırımların kalkmasıyla birlikte İran’a silah satacak uluslararası tarafları yaptırım uygulamakla tehdit etmişti.

/YDH
Rusya
ABD
tehdit

Yorumunu Gönder

Yorumlar