Netanyahu'dan Küstah Açıklama

Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu Batı Şeria'nın işgaliyle ilgili kışkırtıcı açıklamalarda bulundu.


28.05.2020 18:18:00   Ortadoğu


Fars Haber Ajansı'nın Uluslararası Grubu'na göre, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İsrail gazetesi Israel Hume ile yaptığı röportajda Batı Şeria'nın işgalinin ve bu işgalin Filistinlilere dayatılmasının önemini vurguladı.

İsrail Başbakanı, Başkan Donald Trump'ın söz konusu "Yüzyıl Anlaşması" planına atıfta bulunarak, "Filistinliler İsrail'in tüm topraklar üzerindeki güvenlik kontrolünü kabul ederse, o zaman Trump'ın onlar için bir ülke olarak tanımladığı şey," dedi.

"Yüzyıl Antlaşması" Cumhurbaşkanı Donald Trump yönetiminin Filistin hükümetini ve Kudüs'teki işgalci rejimi barış planı olarak adlandırdığı uzlaştırmaya yönelik planıdır. Plana göre İsrail rejimi, Filistin Kurtuluş Örgütü ve Güvenlik Konseyi kararlarının önceki taahhütlerinin ötesinde imtiyazlar karşılığında ve işgal altındaki toprakların parçalarının ilhak edilmesini kabul ederek bağımsız bir Filistin devleti kurmayı kabul ediyor, ancak Kudüs'ün başkentini veya milyonların iadesini kabul etmiyor.

Benjamin Netanyahu, yüzyılın anlaşmasında Filistinlilerin kabul etmesi "zor" olacak on koşul olduğunu da söyledi.

"Filistinliler 'bölgenin tam güvenliği olduğumuzu kabul etmeli' 'dedi. "Kabul ederlerse, Trump'ın kendileriyle aynı statüye sahip olacaklar."


İşgal altındaki bölgelerde Batı Şeria'yı işgal etme planının muhaliflerini eleştiren İsrail başbakanı, "Amerikalılar için egemenlik konusunu gündeme getiren onlar mıydı? Kim tasarladı? "Ülkenin kuruluşundan bu yana ilk kez ABD'nin rızasını alabilirdim; Her şeyden önce Golan Tepeleri ve Kudüs ile hemfikir. Daha sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nin sırasıyla Yahudiye ve Samiriye'deki vatanını tanımasına izin verildi. Bunlar Trump'ın kararları. " dedi.

Trump'ın planını anlatan Benjamin Netanyahu, "Tarihsel tutumu değiştirmek için tarihi bir fırsat var; Eskiden tek taraflı olan bir tutumdu. Çünkü her zaman, önceki politikalarımızın tüm planları 1967 sınırlarına kadar İsrail topraklarına, Kudüs'ün bölünmesine ve bazı mültecilerin ithalatını istiyorduk. Ama tam tersi oldu."

Yüzyılın anlaşmasına atıfta bulunan Netanyahu, planın özünde "hayal etmediğim temellere sahip olduğunu yıllardır savaştığımız ve sonunda yerine getirdiğimiz şeyler olduğunu" söyledi.

 
Netanyahu
Siyonist
işgal

Yorumunu Gönder

Yorumlar