Piskopos Hanna: İşgal Güçleri Korona Sürecini İstismar Ediyor

Rum Sebastiyan Ortodoks patriklerinin başkanı Piskopos Atallah Hanna yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin, genel olarak işgal altındaki bütün bölgelerde özellikle de Kudüs şehrinde koronavirüs salgını kapsamında alınan kararları istismar ederek yeni krizlerin meydana gelmesine zemin hazırladığını belirtti.


9.04.2020 17:37:00   Ortadoğu


Rum Sebastiyan Ortodoks patriklerinin başkanı Piskopos Atallah Hanna dün yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin, genel olarak işgal altındaki bütün bölgelerde özellikle de Kudüs şehrinde koronavirüs salgını kapsamında alınan kararları istismar ederek yeni krizlerin meydana gelmesine zemin hazırladığını belirtti

Filistin'deki Ortodoks Piskopos Atallah (Theodosios) Hanna yaptığı açıklamasında, "Tüm dünya virüs salgınıyla meşguldür. Sınırlı imkânları olan yetkili Filistin makamları, bu salgını önlemek ve ortadan kaldırmak için elinden gelen çabayı gösteriyor. İşgal güçleri ise herkesin kaygılarından yararlanarak, genel olarak tüm Filistin Topraklarına özellikle Kudüs şehrine yönelik yerleşim projelerini ve dışlayıcı ırkçı politikalarını gerçekleştirmekle ve daha ileri bir seviyeye taşımakla vakit geçiriyor.” ifadelerine yer verdi.

Piskopos aynı zamanda  Filistinlileri, korona karşısında mücadele gösterdikleri bu zamanda Kudüs şehri için planlanan politikalar, uygulamalar ve yerleşim faaliyetleri konusunda uyanık olmaya çağırdı.
 

 
Piskopos Hanna
Kudüs
işgal
korona

Yorumunu Gönder

Yorumlar