Kaani Kartları Yeniden Düzenlemek İçin Bağdat’ta

Kasım Süleymani suikastından sonra yeni Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ilk defa Bağdat’ta gitti. Iraklı kaynakların aktardığına göre, Çarşamba günü gerçekleşen bu ziyaret bölgedeki özellikle de Şiilerin yaşadığı hükümet krizi bağlamında siyasi kartları, sahayı ve askeri liderlileri yeniden düzenlemeyi amaçlıyor.


2.04.2020 14:50:05   Ortadoğu


Kaani’nin ziyareti, ABD’nin Irak’taki güç dengelerini bozmayı hedefleyen planlarını yakında yürüteceğine dair Amerikan ve Irak kaynaklı haberlerin yayılması ve Amerikan güçlerinin Irak’ta bulunan askeri üslerindeki olağan üstü hareketliliğin ardından gerçekleşti.

Efsane komutan Kasım Süleymani’nin suikasta uğramasından sonra ilk defa Irak’a giden İsmail Kaani’nin ziyareti, Siyonist cephede de yakından takip edildi. Dün gece bazı web siteleri, İsrail’in Suriye’de gece yarısı düzenlediği bombardımanda, Kudüs Gücü lideri İsmail Kaani’nin bulunduğu Şairat Havalimanının hedeflendiğine dair haberler yayınlandı. Resmi kaynaklar bu haberleri yalanladı.

İran medyası ise, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani’nin geçtiğimiz ay ortalarında Suriye’yi ziyaret ettiğini, gece yarısı yaşanan bombardıman sırasında bölgede olmadığını bildirdi.

 
Kasım Süleymani
Bağdat
Irak
İsmail Kaani

Yorumunu Gönder

Yorumlar