İran’dan Peşpeşe Dikkat Çeken Açıklamalar

İran, Amerika ve birçok AB ülkesinin henüz yapamadığını başararak onca yaptırıma rağmen, tamamen yerli imkanlarıyla korona tanı kitinin seri imalatına başladı.


30.03.2020 22:31:00   Ortadoğu


İran, Amerika ve birçok AB ülkesinin henüz yapamadığını başararak onca yaptırıma rağmen, tamamen yerli imkanlarıyla  korona tanı kitinin seri imalatına başladı.

İran ikinci kuşak koronavirüs tanı kitinin seri imalatına başladı. İran’ın Savunma Bakanlığı uzmanları, koronavirüs tanı kitinin ikinci kuşağını geliştirerek seri imalatına başladı.

Korona virüs ikinci kuşak tanı kitinin görücüye çıktığı törende konuşan Savunma Bakanlığı temsilcisi Amiral Emiri, yeni tanı kitinin en geç üç saat içinde korona virüsünü tespit ettiğini belirterek, yeni tanı kitinin en önemli özelliğinin teşhis süresi ve titizliğinden ibaret olduğunu kaydetti.

Yeni tanı kitinin seri imalatına başladığını belirten Amiral Emiri, bu kitler vatandaşların ve silahlı kuvvetlerin ihtiyacını karşılayacağını ve ihtiyacı olan başka ülkelere de ihraç edilebileceğini ifade etti.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianuş Cihanpur, İranlı bilim adamının ürettiği koronavirüs ilacı hakkında bir açıklama yaptı.İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Cihanpur, medyada İranlı bilim adamının ürettiği ilaçla ilgili haberin çıkması üzerine de bir açıklama yaptı.

Sözcü Cihanpur, kök hücrelerden yararlanmaya dayanan bu tedavi yöntemi üç ila altı gün içinde ve üç merhalede Covid-19 hastalarını tedavi edebildiğini belirtti.

Cihanpur üretilen ilacın test sonuçlarının onaylanıp onaylanmadığı ile ilgili bir soruya verdiği cevapta, bu tedavinin nisbi olarak olumlu sonuç verdiğinin rapor edildiğini, ancak henüz kesinlik kazanmadığını ve araştırma aşamasında olduğunu ifade etti.

 
iran
korona
tanı kiti

Yorumunu Gönder

Yorumlar