Netanyahu: 3 İslam Ülkesi Dışında Hepsiyle İlişkimiz Var

Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu, Arap ülkeleri ve Müslüman ülkelerle ilişkiler kurmak konusunda çok yetenekli olduğuna dikkat çekerek, İsrail’in 3 Müslüman ülke hariç diğer hepsiyle ilişkileri olduğunu vurguladı.


17.02.2020 16:49:00   Ortadoğu


İşgalci rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu, Arap ülkeleri ve Müslüman ülkelerle ilişkiler kurmak konusunda çok yetenekli olduğuna dikkat çekerek, İsrail’in 3 Müslüman ülke hariç diğer hepsiyle ilişkileri olduğunu vurguladı.

Pazar günü Kudüs’te büyük Amerikan Yahudi örgütlerinin başkanlarıyla düzenlenen bir konferansta konuşan Netanyahu, şu ifadeleri kullandı: “Arap ülkeleri ve İslam ülkeleriyle ilişkileri güçlendiriyorum. Bizimle derin ilişkiler kurmayan Müslüman ülkesinin sayısının iki ya da üç olduğunu söyleyebilirim. Bu durum zaman zaman ortaya çıkıyor.”

Netanyahu bu bağlamda Umman Sultanlığına yaptığı ziyaret ve Sudan Egemen Konseyi Başkanı Abdulfettah El-Burhan ile yaptığı görüşmelere işaret etti.


Uzmanlar Netanyahu’nun bu son açıklamalarının, yaklaşan Knesset seçimlerinde, özellikle yargıdaki yolsuzluk davalarının gölgesinde, kendisinin gasıp ülkenin kaderi için önemli bir rol üstlendiğine dair algı oluşturmaya çalıştığı yorumunda bulunuyor.

 
Müslüman
Netanyahu
İsrail

Yorumunu Gönder

Yorumlar