Yüzyılın Anlaşması Planı ve Suudilerin Amerika Uşaklığı

Suudi Rejiminin Siyonist İsrail ve Amerika'nın sinsi planı Yüzyılın Anlaşmasına yönelik iki yetkilisinin tutumları, kimi gerici Arap rejimlerinin Amerika ve Siyonist Rejim İsrail ile şom Yüzyılın Anlaşmasının uygulanması ve Batı Asya bölgesinde değişikliklerin yapılması doğrultusunda işbirliği yaptığını ve pratikte onların uşaklığını yaptıklarını gösteriyor.


15.02.2020 14:18:00   Ortadoğu


Suudi Arabistan'ın dış işleri danışman bakanı Adil El Cubeyr Perşembe günü Amerika başkanı Donald Trump'ın sunduğu şeytani Yüzyılın Anlaşması planının olumlu yanları olduğunu ve müzakereler için temel ve çerçeve sayılabileceğini ileri sürdü. Suudi Arabistan dışişleri bakanı Faysal bin Farhan ise  aynı günde Arapların Siyonist Rejim İsrail ile ilişkilerinin anlaşmalı bir çözüm yoluna ihtiyacı ve bağlı olduğuna değinerek İran İslam Cumhuriyeti'nin herkesin düşmanı olduğunu iddia etti. 

Bu iki Suudi makamının bu açıklamaları ve tutumlarını belli etmesi aslında, kimi Arap rejimlerinin özellikle de Suudi rejimi gibi gerici bir Arap rejiminin Siyonist Rejim İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek istediğini ve de bu rejimlerin bölge halkının ve ülkelerinin en önemli düşmanları olduğunu açıkça gözler önüne serdi. 

Filistinliler karşıtı şeytani Yüzyılın Anlaşması planının uygulanması sürecindeki en önemli mesele ise kimi Arap rejimlerinin bu planda iş birliği yapması ve böylece bir sonraki adımlarda Amerika başkanı Donald Trump'ın Batı Asya'daki hedeflerinin gerçekleştirilmesine zemin oluşturulmasıdır. 

İran  İslam Cumhuriyeti  ve Direniş Ekseni  Amerikan-Siyonist- Gerici Arap ekseninin komploları ve tezgahları karşısında en sağlam set sayılır. Bu yüzdendir ki Amerikalılar da siyasi  ve propagandif çalışmaları ve planları ile bölgedeki denklemleri kendi lehlerine değiştirmek istiyorlar. 

Bu arada Amerikalılar  Yüzyılın Anlaşması çerçevesinde İran İslam Cumhuriyeti'ni düşman olarak belirlemiş ancak Siyonist Rejim İsrail'i Batı Asya ülkelerinin dostu olarak tanımlıyorlar. Bu çerçevede Amerikalılar  medyatik ortam hazırlama ve propagandif çalışmalar ile Yüzyılın Anlaşması çerçevesinde belirlenen hedefleri ilerletmek ve hayata geçirmek istiyorlar. 

Böyle bir ortamda bölge ve dünya halkının Yüzyılın Anlaşması komplosu hakkındaki farklılıkları arttırılmalıdır. Gerçi artık herkes, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin meselesinin asıl hamisi olduğunu  Filistinlilerin haklarının gerçekleştirilmesi için büyük emek harcadığını biliyor. 

İran İslam Cumhuriyeti şimdi de Amerika başkanının sinsi Yüzyılın Anlaşması planını açıklaması  ve tanıtmasının ardından her düzeyde İslami ve Arap ülkeler ile tek bir vücut halinde ve anlaşarak, Yüzyılın Anlaşmasında belirlenen Filistin ve Arap dünyası karşıtı hedeflerini başarısız bırakmak için hazır olduğunu belirtmiştir. 

İran Dışişleri bakanlığı sözcüsü Abbas Musevi  İran İslam Cumhuriyeti'nin diğer İslam ülkeleri ile her hangi bir düzeyde Yüzyılın Anlaşması ile mücadele etmek için hazır olduğuna değinerek şöyle bir açıklamada bulundu: "Sözde Yüzyılın Anlaşması planının arkasında büyük bir komplo gizlidir. "

Amerika'nın sinsi Yüzyılın Anlaşması planı, Filistin coğrafyasının ötesinde hedefler doğrultusunda Batı Asya bölgesini hedef almıştır. Bu alanda gafletin sonuçları sadece Filistin'i değil Siyonist Rejim gibi gerici Arap ülkelerini de bataklığa sürükleyecektir. Siyonist Rejim istekli veya istek dışı bir şekilde Trump tarafından mühendisliği yapılmış bir yönde hareket etmektedir. 

Filistinlilere karşı Yüzyılın Anlaşmasının boyutlarının apaçık ortada olmasına rağmen bu plan, Amerikalıların rüyasını gerçekleştirmeyecektir. Çünkü İran İslam Cumhuriyeti devrim muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı ve Direniş Ekseni üst komutanlarından Kasım Süleymani'nin suikastle şehit edilmesinin ardından bölge halkı arasında Amerika ve Siyonist Rejim İsrail ile düşmanlık duygusu daha da kabarmıştır. 

7sabah

 

Suudi Rejim
İsrail
Yüzyılın Anlaşması

Yorumunu Gönder

Yorumlar