Suudiler Bunu da Yaptı! Kur'an-ı Kerim'i Tahrif Ettiler

Uluslararası hukuk uzmanı Dr. Mahmud Rıfat Suudi Arabistan’da İbranice basılan Kur’an-ı Kerim’de 300’ün üzerinde bölgenin tahrif edilerek çarpıtıldığını ortaya çıkardı.  


27.01.2020 12:39:00   Ortadoğu


Akademik uzman ve yazar Mahmud Rıfat, çarpıcı konu hakkında bir Twitter mesajı yayınladı: “Suudi Arabistan’ın İbranice diline tercüme ettirerek bastırdığı Kur’an-ı Kerim nüshasında 300’ün üzerinde tahrif edilen yer vardır. Bununla birlikte Mescid-i Aksa kelimesi yerine, Yahudi tarihi ile örtüşmesi için İsrail tapınağı kelimesi kullanıldı.” 

Diğer yandan Filistinli araştırmacı Alaaddin Ahmed de, Kur’an-ı Kerim’in bir Suudi heyet tarafından İbraniceye tercüme edilen nüshasında, İslam akidesini etkileyebilecek 300’ün üzerinde büyük hata mevcut olduğunu belirtti. Ahmed de bu değiştirilerek bozulan yeni nüshanın Yahudi inancı ile uyumlu hale getirilen kasıtlı bir tahrif işlemi olduğunu belirtti.
Suudi Arabistan
Kur'an-ı Kerim
tahrif

Yorumunu Gönder

Yorumlar

  • Riza hakikat

    Suudiler musluman degillerki onlari ingilizler arabistana hakim kildilar o gun bugun bu aile ingiluzlerin hizmetinde dolayisiyla bunlardan her sey beklenilir şasirmamak gerekir

  • Adem

    Al-i Suud demek Al-i Yahud demektir.