'Siyonist İsrail İntikam Peşinde'

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nun düzenlediği oturumda açıklamalarda bulundu.


12.04.2021 11:25:33   Ortadoğu


Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif  İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nun düzenlediği oturumda nükleer tesisleri ve nükleer bilimcileri koruma zaruretine vurgu yaptı.

Zarif,‘Korsan İsrail’in askeri ve siyasi elebaşları İran’a dayatılan zalimane yaptırımları kaldırmasına müsaade etmeyeceklerini açıkça dile getiriyorlar ve başarılarından dolayı İran halkından intikam almak istiyorlar. Hedeflerine ulaşacaklarını düşünüyorlar ama siyonistlere nükleer alanda daha da ilerleyerek karşılık vereceğiz. Natanz nükleer tesisleri geçmişe kıyasla daha güçlü santrifüjlerle donatılacaktır. Eğer bazıları müzakerelerde bizim elimiz zayıf olduğunu düşünüyorsa, bu tür hadiselerin müzakerelerde elimizi daha da güçlendireceğini bilmeleri gerekir. Müzakere tarafları da eğer şimdiye kadar uranyum zenginleştirmede karşılarında birinci kuşak santrifüjler bulunduğunu biliyorsa, şimdi ise Natanz tesisleri kat kat güçlü gelişmiş santrifüjlerle uranyum zenginleştirdiğini de bilmeleri gerekir.’ dedi.
Muhammed Cevad Zarif  
israil
siyonist

Yorumunu Gönder

Yorumlar