Siyonist Güçlerden Filistinli Esirlerin Kaldığı Hücrelere Baskın!

İsrail işgal güçleri, Ofer Hapishanesi'ne baskın düzenleyerek Filistinli esirlerin kaldığı hücrelerde geniş çaplı arama yaptı.


25.11.2020 10:40:36   Ortadoğu


Esirler Kulübü konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin, bu sabah (24 Kasım Salı) Batı Şeria'da yer alan Ofer Hapishanesi’nin 22. bölümmüne baskın düzenleyip gerginliğe sebep olduğunu, esirlerin de yemeklerini geri iade ederek baskını protesto ettiklerini belirtti. 

İsrail güçleri, 2020’nin başından bu yana 850’den fazla esirin tutulduğu Ofer Hapishanesi'ne defalarca baskın düzenleyip Filistinli esirlere yönelik baskı, şiddet ve zorbalık gibi hukuksuz uygulamalar yürütüyor. Bütün dünyanın korona virüs salgınıyla uğraştığı bu dönemde işgal rejimi, şu ana kadar koronavirüs testi pozitif çıkan 135 Filistinli esiri kötü şartlar altında tutmayı sürdürüyor. 

Filistin’in resmi kaynaklarına göre, işgalci İsrail’in karanlık zindanlarında 340'ı idari tutuklu, 41’i kadın, 140'ı çocuk olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 Filistinli esir bulunuyor. İşgalci İsrail "idari tutukluluk" adını verdiği bir uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

 
filistin
esir
israil
Ofer Hapishanesi

Yorumunu Gönder

Yorumlar