İran Devrim Muhafızları Komutanı Yaklaşan Savaşla İlgili Konuştu

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami katıldığı bir televizyon programında yaklaşan savaşla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


23.09.2020 08:38:00   Ortadoğu


İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami katıldığı bir televizyon programında Batı Asya bölgesinde işgalci ABD güçleri ile İran arasında yaşanacak muhtemel savaş ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

General Selami, açıklamalarının bir bölümünde şunları söyledi:

'Eğer Amerikalılar bizim ülkemizle savaşmak istiyorlarsa bölgede olmaları lazım. Onlar bölgenin dışında bizimle savaşamazlar. Gelip bu bölgede konuşlanmalı ve bizimle savaşmalılar.

Onlar bölgede konuşlandıklarında her yer bizim gözetimimiz ve ateş menzilimizdedir. Biz ABD'nin bölgedeki tüm menfaatlerini ve üslerini aynı anda ateşe verebiliriz. Onların tüm askeri üslerini de ele geçirebiliriz. Her gün çok fazla zayiat verirler.

Biz bölgedeki ABD güçlerini süpürebiliriz. Biz bugün ABD ve ortakları ile yapılacak savaşta en kötü senaryoya göre gücümüzü hazırlamışız.

Biz kutsal savunma sona erer ermez ta bugüne kadar savunma gücümüzü ABD ile yaşanacak çok yönlü ve geniş bir savaşta sadece yenilmeme üzerine değil o savaşı kazanma üzerine hazırladık. Hava, kara ve denizde uzun ve kapsamlı bir savaşa göre hazırlığımızı yaptık.

Eğer ABD bölgede kalıp bizimle savaşmak istiyorsa bölgede kalmalıdır ve eğer kalırsa da yok olur.'

Kudusgunu


 
General Selami
ABD
Savaş

Yorumunu Gönder

Yorumlar