Emperyalizmin Mezhep Oyunlarında Şirazi/IŞİD Kumpası

İsmail Bendiderya 5.12.2019 20:54:52
İşe başından başlayalım.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Irak’ta yapılan büyük Erbain yürüyüşlerinde birileri “Şirazi” nin fotoğraflarını da araya sıkıştırmaya çalıştı.

Sahi; kimdir bu “Seyyid Sadık Şirazi” ? “İngiliz Şiası” adlı oyunun baş aktörü olan “Şirazi” olayının aslı-astarı ve geçmişi nedir? Bu yazıda bunu bütün yönleri ve belgeleriyle ve samimi bir duruşla sizlerle paylaşmak istiyorum.

Son zamanlarda fitillenmeye çalışılan bu “mezhep fitneciliği” nin ipliğini pazara çıkarmak farz oldu.

Köşeden bucaktan değil, meselenin köküne inip derinliğinden konuşmak ve emperyalizmin din ve mezhebi nasıl kullandığının en profesyonel ve yeni örneğini gözler önüne sermek gerekiyor artık…

ASIL “ŞİRAZİ” KİMDİR?

Mirza Şirazî ve Müceddid Şirazî diye tanınan Ayetullah el-Uzma Seyyid Muhammed Hasan Hüseynî Şirazî; İslam dünyasının gördüğü en büyük ve en yiğit taklit mercilerinden, müçtehit âlimlerden biridir.

Zira, o;
İngiltere’yi dize getirmiş kahraman bir İslam neferidir.

ANTİ-EMPERYALİST ÂLİM

Sekiz yaşında ahlak dersleri vermeye başlayacak kadar ileri bilgi ve yeteneğe sahip bu büyük İslam âlimi, Nasreddin Şah’ın İran’daki tütün imtiyazını bir İngiliz şirketine devretmesi ve bu şirketin Hindistan’da olduğu gibi İran’ın da içişlerine karışmaya başlaması üzerine 1891 yılında Şah’a bir telgraf çekmiş, tütün içmenin haram olduğuna dair de bir fetva vermiş kişidir.
Mirza Şirazî bu fetvasıyla İran’ı bir sömürge ülkesi olmaktan kurtarmış ve İran’da meşrutiyet ve petrolün millîleşmesi hareketlerini başlatmıştır.

İNGİLİZLERİ DİZE GETİRDİ

“Büyük Mirza” diye de bilinen asıl ve asil Ayetullah Şirazî; bu tarihi fetvasıyla, Iraklı Şiî ulemanın İngiltere’ye karşı mücadele etmesini sağlayan ve bu nedenle de Irak tarihine ismini altın harflerle yazdıran nadide bir vatanperver âlimdir.

***

ÇANAKKALE İÇİN FETVA VEREN ŞİA ALİMİ

Osmanlı arşivlerindeki belgelere göre Çanakkale savunması için cihat fetvası verildiğinde bu cihad fetvasına İranlı ve Iraklı Şia ulema da destek vererek Birinci Dünya Savaşı’nda Müslümanları Batı emperyalizmi karşısında İslam topraklarının bağımsızlığı için savaşmaya çağırıp Cihad-ı Ekber ilan edilmişlerdir.

O gün genelde bütün İslam âlemine ve özelde Şiilere “Çanakkale’yi müdafaa etmek farzdır, Osmanlı devletinin yardımına koşun!” diyen;

Bunun için cihad fetvası verip Fizan’dan,Kerkük’e, Kürdistan Senendec’ inden Tahran, Tebriz ve Merage’ye varıncaya kadar dört bir beldenin Şia Müslümanlarını akın akın Çanakkaleye, Osmanlının yardımına gönderen Şia âlimi de “Büyük Mirza” diye de bilinen bu asıl ve asil Ayetullah Şirazî’den başkası değildir.

***

İşte tam da bu nedenle de İngilizlerin baş düşmanı olmuş, Britanya Krallığı onu hedef tahtasına oturtmuş, bu büyük direnişçiden aldığı ağır yenilginin acısını, onun evlatlarından çıkararak İslam’dan ve Müslümanlardan intikam almıştır.

Bu nedenle, günümüzün Müslüman ve gayrimüslim; bütün samimi dindarları ve vatanperver siyasilerinin bu yazıyı dikkat ve ibretle okumasını tavsiye ederim.

***

Bu büyük âlimin Mehdi adında bir oğlu vardı..

Mehdi’nin de 4 oğlu oldu: Hasan, Muhammed,Sadık ve Müçteba.

Büyük oğlu Hasan Lübnan’da öldürüldü. Diğer oğlu Muhammed, Necef’te, taklit merciliği iddiasında bulundu, dönemin taklit mercilerinden destek görmedi, bunlar arasında Ayetullah Hoi’yle İmam Humeyni de vardı. Necef yıllarında İmam Humeyni’nin, İmam Ali’nin türbesinde namaz kıldırmasını engelledi. Irak’ta taklit mercii olamayınca Küveyt’e gitti.

“İNGİLİZ ŞİİLİĞİ PROJESİ” NİN DÜĞMESİNE BASILIYOR

İmam Humeyni vefat ettikten sonra İran’a gidip Kum kentine yerleşti ve İngilizlerden aldığı destekle, burada mezhepçilik yapmaya, Ehlisünnet Müslümanlarına hakaretlerde bulunarak fitne çıkarmaya başlayınca evinde göz hapsine alındı ve vefat etti. Dedesinin hürmetine, akrabalarının ısraıyla Kum’ da Hz Masume -s- türbesinin civarında defnedildi.

Ondan sonra, yerini, kardeşi Seyyid Sadık aldı.

İngiltere’de İslam mezhepleri üzerine çalışan bir düşünce merkezi, Şia İran’a karşı, sahte bir Şia gücü oluşturulmasını ve böylece ( Suudi Arabistan’la Mısır’da Sünnileri Sünnilerle uğraştırdıkları gibi) Şia’yı da Şia’yla uğraştırmak gerektiği tezini öne sürerek bu komploya en uygun ismin Seyyid Sadık olduğunu belirtti.

Bu öneri İngiliz devletinden kabul gördü ve İran dışında, İngiliz güdümlü bir Şii yönetim merkezi oluşturmak için “Şirazi Projesi” nin düğmesine basıldı:

İran’daki Seyyid Sadık’la, Küveyt’teki kardeşi Müçteba, İngiltere Krallığı’nın mali destekleriyle güçlü bir Şii propagandacılığı yapmaya başladılar. Ellerine çok sayıda medyanın gücü de verildiğinden bazı Şiileri kandırmakta hiç zorlanmadılar.

***

MEDYA İMPARATORLUĞU

Şirazi kardeşlerin emrine verilen büyük medya sayısı tam 30 tanedir!

Bunların 15’i güçlü internet TV ve siteleri, 15’i de uluslararası uydu yayını yapan televizyon kanallarıdır!

İngilizlerin, 2000 başlarında başlattıkları bu Şii tandaslı tekfirci “Şirazi” projesiyle, tekfirci Sünnilik projesi DAİŞ-IŞİD’in de düğmesine aynı zamanda basmış olmaları tesadüfî bir olay değildi.

Sizi fazla yormamak için bu ibretlik kumpasın devamını bir başka yazıya bırakalım..

Şimdilik Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın

Yazarın Diğer Yazıları