Suud Sermayeli “Independent Türkçe” Suriye’yi Böldü

Suudi Arabistan sermayeli İngiltere merkezli Independent’ın Türkçe internet sitesi Independent Türkçe, Suriye’yi böldü.


8.04.2020 23:59:10   Güncel


Suudi Arabistan sermayesiyle yayın yapan Independent’ın Türkçe bölümü, körfez ülkelerinin istediği gibi Suriye’yi böldü. "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi: Bölgemizde koronavirüs vakası yok" başlığıyla verdiği haberde, “Türkiye ve Suriye tarafından resmi olarak tanınmayan, Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği örgütler tarafından kurulan yasadışı oluşumu manşete taşıdı.

Bir dönem hükümete yakın isim olarak bilinen Nevzat Çiçek’in genel yayın yönetmenliğini yaptığı İndependent Türkçe; Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi adayı olarak duyurduğu yasadışı oluşumun sözde eş başkanları Abid Hamid El- Mihbaş ve Berivan Halid’in Koronavirüsle ilgili açıklamalarına yer verdi.

Ana gövdesini Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin oluşturduğu özerklik iddiasında bulunan söz konusu oluşumu, Suriye devleti de kabul etmiyor. ABD destekli grup, 17 Mart 2016'da  tek taraflı olarak hükümetin kuruluşunu ilan etti. Söz konusu yönetim başta Türkiye ve Suriye olmak üzere hiçbir yönetim tarafından resmi olarak tanınmadı.

 
Independent Türkçe
nevzat çiçek
suriye

Yorumunu Gönder

Yorumlar